České Budějovice: Vlastníci památek mohou čerpat příspěvky

13.09.2024 7:17 | Tisková zpráva

Odbor památkové péče magistrátu opět nabízí majitelům památek možnost zapojit se do Programu regenerace městské památkové rezervace České Budějovice v roce 2025 a čerpat z finančního příspěvku města a státu. Zájem o příspěvek na obnovu památek prozkoumá anketní dotazník.

České Budějovice: Vlastníci památek mohou čerpat příspěvky
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

"Dotazníky poskytujeme už několik let, vždy v souvislosti s aktualizací Programu na příslušný rok. Slouží jako jeden z podkladů pro jednotlivé akce v Programu regenerace. Příspěvky státní podpory jsou poskytovány za účelem záchrany, zachování a zhodnocení památek. Nemůže je získat vlastník, který má vůči státu dluhy, a nemohou být použity ani na obnovu kulturní památky, pokud je součástí ručení k úvěru, jenž není v řádném termínu splácen. Poskytované finance jsou přísně účelové, mohou být použity jen na úhradu prací, zabezpečujících uchování souhrnné památkové hodnoty, nikoliv na modernizace a jiné úpravy, prováděné v zájmu vlastníka, ani na práce investiční povahy,“ vysvětluje náměstek primátorky Tomáš Bouzek.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7098 lidí

Výše státního finančního příspěvku se bude odvíjet i od zájmu vlastníků památek a jejich připravenosti k obnově. Od listopadu 2013 platí shodné podmínky pro všechny typy vlastníků v tom, že se na obnově památky v daném roce musejí podílet minimálně 40 procenty z plánovaných nákladů, zbytek je možné financovat z dotace. V letošním roce bylo do Programu regenerace zařazeno šest akcí, dvě ve vlastnictví města.

Dotazník, který musí být vyplněný a odevzdaný nejpozději do 7. října 2024, získají žadatelé na webových stránkách města (ZDE), nebo přímo na odboru památkové péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

22:41 Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

Liberec může definitivně podepsat smlouvu na rekonstrukci plaveckého bazénu, kterou na základě soutě…