Děčín: Město má schválený rozpočet, plánuje investice do rozvoje

05.01.2024 19:06 | Tisková zpráva

Město Děčín má pro rok 2024 řádně schválený rozpočet. Na loňském posledním jednání ho většinově podpořili zastupitelé města. Pro letošek se počítá s příjmy ve výši 1,254 milionu a výdaji ve výši 1,624 milionu korun.

Děčín: Město má schválený rozpočet, plánuje investice do rozvoje
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Protože jsou plánované příjmy nižší než výdaje, město do rozpočtu zapojí přebytek hospodaření minulých let a plánuje také využít schválený kontokorentní úvěr. Rozpočet byl proto schválen jako vyrovnaný.

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39645 lidí

„Díky schválenému rozpočtu jsme schopni zajistit fungování služeb pro obyvatele našeho města, dále opravovat a udržovat náš majetek a v neposlední řadě město dále rozvíjet,“ říká primátor města Jiří Anděl (ANO).

Nejvíc peněz město vynaloží na provozní výdaje. Z nich také financuje (krom činnosti jednotlivých odborů magistrátu) městskou policii, Středisko městských služeb Děčín, příspěvkové organizace města či jednotky sboru dobrovolných hasičů. Velká část provozních výdajů jde na provoz, opravy a údržbu městského majetku.

Město má v plánu také řadu investic, například lávku pro cyklisty přes Labe, výměnu části veřejného osvětlení, modernizaci učeben na základních školách nebo chce pokračovat v revitalizaci historické části Podmokel.

Financování města ovlivní v příštích letech konsolidační balíček vlády, kvůli kterému dostane město nižší podíl z takzvaného rozpočtového určení daní pro města a obce. Naopak mu zůstanou příjmy z daní z nemovitosti, kterou vláda zvýšila. Kvůli rostoucím výdajům na systém odpadového hospodářství město zvýšilo poplatek za odpady, a to o 250 korun. Výše poplatku bude od ledna 1000 korun na osobu za jeden rok.

Rozpočet města najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…