Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

07.09.2024 20:31 | Tisková zpráva

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplickou ulici od křižovatky u Ovčího můstku až po křižovatku s ulicí Zbrojnická. Plánovaná doba stavby je 400 dní.

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

„Cílem revitalizace je oživit tuto významnou část města. Věřím, že po dokončení bude výsledek sloužit obyvatelům našeho města dlouhá léta,“ říká náměstek primátora pro rozvoj města a IT Ondřej Smíšek (Náš Děčín). „Naším cílem také je, aby byla alespoň část revitalizace hotová dříve, než začne uzavírka mostu v Mojžíři v Ústí nad Labem. Objízdná trasa do krajského města totiž povede přes Jílové a Bynov,“ dodává s tím, že zde významně naroste doprava.

První etapa revitalizace je rozdělena na dvě části. Část A zahrnuje úsek od křižovatky u Ovčího můstku po křižovatku s Jeronýmovou ulicí, část B pak další úsek po křižovatku s ulicí Prokopa Holého.

Omezení během prací čeká jak řidiče, tak i cestující MAD. Teplická ulice bude totiž v místě prací pro veškerou dopravu kompletně uzavřena, a to od 1. října až do 15. prosince letošního roku s výjimkou pro záchranné složky a zásobování. Od 16. prosince 2024 se počítá s tím, že zde začnou opět jezdit autobusy MAD. V době uzavírky budou jezdit po Podmokelské a Pivovarské ulici. Po dobu uzavření části Teplické ulice bude pro ostatní dopravu zajištěn průjezd přes Mírové náměstí, ul. Raisova a Divišova.

Cílem první části revitalizace je provést primárně opravu komunikací a osadit nové žulové obrubníky. Chodníky přijdou na řadu později. Po dobu první etapy budou chodníky průchozí a budou omezeny pouze částečně v rámci pracovního prostoru pro osazení nových obrubníků. Celkově revitalizace Teplické ulice zahrnuje rekonstrukci komunikací a zpevněných ploch, úpravu veřejného osvětlení, datových rozvodů, výsadbu stromů a také osazení mobiliářem. Dále dojde k posunu autobusové zastávky u kostela. Současně se stavbou budou probíhat přeložky stávajících inženýrských sítí.

Vizuálně se Teplická ulice sladí s ulicí Prokopa Holého, kde revitalizace proběhla v minulých letech. Náklady na etapu D jsou odhadovány na 99 milionů korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

19:10 Hradec Králové: Sdílené elektrokoloběžky končí, prim hrají kola

Sdílené elektrokoloběžky, které se v Hradci Králové pokoušely usadit, už podruhé neuspěly. V prvním …