Děčín: V Benešovské ulici vznikne dům pro krizové bydlení

23.06.2024 16:09 | Tisková zpráva

Město plánuje přesun azylového domu z Letné do objektu v Benešovské ulici. Ten ještě před stěhováním projde rekonstrukcí, na kterou město získalo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši více než 68 milionů korun.

Děčín: V Benešovské ulici vznikne dům pro krizové bydlení
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Ze svého rozpočtu pak zaplatí přes 12 milionů korun. Rekonstrukce objektu začne v letošním roce, služba by se do nových prostor měla přestěhovat v roce 2026. „Přestěhováním služeb azylového domu a nocležny do nových rekonstruovaných prostor mírně navýšíme kapacitu lůžek a zároveň zajistíme klientům podmínky vyhovující současným standardům vyžadovaným Ministerstvem práce a sociálních věcí,“ vysvětluje přínos nových prostor azylového domu náměstkyně primátora pro sociální problematiku a životní prostředí Anna Lehká (Volba pro Děčín).

Díky rekonstrukci vzniknou v Objektu na Benešovské ulici pokoje vhodné i pro matky či otce s větším počtem dětí a ženy bez dětí. Těmto skupinám občanů není možné ve stávajícím objektu službu poskytnout, kapacita pro otce s dětmi je v současné době limitována pouze jedním pokojem. Pokoje pro samotné rodiče budou mít vlastní sociální zařízení. Prostory budou zároveň upraveny tak, aby lépe simulovaly domácí prostředí a zvýšily tak možnosti nácviku základních sociálních dovedností a podpory směrem k samostatnému bydlení.

Kapacita azylového domu se v nových prostorách navýší o čtyři lůžka pro samostatné ženy a dvě lůžka pro nocležnu. Objekt na Benešovské ulici, který byl dříve využíván jako internát, město získalo do svého majetku v roce 2019 od Ústeckého kraje za podmínky, že bude sloužit jako azylový dům a dům pro krizové bydlení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Michal Kortyš byl položen dotaz

Nevymlouváte se jen?

Dobrý den, pane Kortyši. Tvrdíte, jak pracujete v terénu, a proto se tak málo účastníte schůzí senátu. Proč ale už odmítáte sdělit, co v tom terénu děláte? Není to jen výmluva? Protože jestli se senát schází jen tak málo, tak proč si ten jeden až dva dny v měsíci neuděláte na schůzi čas, když je to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Letní koncerty opět v sadu E. Beneše

16:14 Kopřivnice: Letní koncerty opět v sadu E. Beneše

Každou červencovou neděli se od 17 hodin představí v sadu E. Beneše před Ringhofferovou vilou hudebn…