Děčín: V Benešovské ulici vznikne dům pro krizové bydlení

23.06.2024 16:09 | Tisková zpráva

Město plánuje přesun azylového domu z Letné do objektu v Benešovské ulici. Ten ještě před stěhováním projde rekonstrukcí, na kterou město získalo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši více než 68 milionů korun.

Děčín: V Benešovské ulici vznikne dům pro krizové bydlení
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Ze svého rozpočtu pak zaplatí přes 12 milionů korun. Rekonstrukce objektu začne v letošním roce, služba by se do nových prostor měla přestěhovat v roce 2026. „Přestěhováním služeb azylového domu a nocležny do nových rekonstruovaných prostor mírně navýšíme kapacitu lůžek a zároveň zajistíme klientům podmínky vyhovující současným standardům vyžadovaným Ministerstvem práce a sociálních věcí,“ vysvětluje přínos nových prostor azylového domu náměstkyně primátora pro sociální problematiku a životní prostředí Anna Lehká (Volba pro Děčín).

Díky rekonstrukci vzniknou v Objektu na Benešovské ulici pokoje vhodné i pro matky či otce s větším počtem dětí a ženy bez dětí. Těmto skupinám občanů není možné ve stávajícím objektu službu poskytnout, kapacita pro otce s dětmi je v současné době limitována pouze jedním pokojem. Pokoje pro samotné rodiče budou mít vlastní sociální zařízení. Prostory budou zároveň upraveny tak, aby lépe simulovaly domácí prostředí a zvýšily tak možnosti nácviku základních sociálních dovedností a podpory směrem k samostatnému bydlení.

Kapacita azylového domu se v nových prostorách navýší o čtyři lůžka pro samostatné ženy a dvě lůžka pro nocležnu. Objekt na Benešovské ulici, který byl dříve využíván jako internát, město získalo do svého majetku v roce 2019 od Ústeckého kraje za podmínky, že bude sloužit jako azylový dům a dům pro krizové bydlení.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

20:27 Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

Vozový park městské autobusové dopravy (MAD) v Litoměřicích čeká obnova. Pravděpodobně od září bude …