Frýdek-Místek: Zažijte gastronomickou jízdu, plnou skvělých pokrmů

04.08.2024 22:05 | Tisková zpráva

Připravte se na jedinečný gastronomický zážitek! Tradiční gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí nabídne i letos v sobotu 17. srpna 2024 návštěvníkům den plný skvělého jídla, pití a zábavy v historickém centru města.

Frýdek-Místek: Zažijte gastronomickou jízdu, plnou skvělých pokrmů
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Festival, který je jedním z největších svého druhu v Moravskoslezském kraji, se bude konat od 10:00 do 20:00 hodin na Zámeckém náměstí, frýdeckém zámku a v jeho přilehlých uličkách. Letošní ročník slibuje bohatý program plný kulinářských zážitků a doprovodných aktivit pro celou rodinu.

Na festivalu si návštěvníci mohou vychutnat širokou škálu specialit české i zahraniční kuchyně, které budou nabízeny na přibližně 60 stáncích. Na výběr budou burgery, paella, chilli con carne, čerstvé těstoviny, croissanty, quesadilly, poke bowls, lokše, domácí bramboráky, různé druhy dezertů, zmrzlina a mnoho dalšího. K tomu si budou moci zvolit domácí limonády, kávu, výběrová vína, míchané nápoje nebo pořádně vychlazené pivo.

Kromě jiného se do programu zapojí i místní gastronomické podniky v okolních uličkách, které představí svou nabídku a nechají nahlédnout do svého zákulisí, pro děti nebude chybět zábava v parku Pod Zámkem, dospělí si odpočinou v Zámeckém parku v relax zóně. Na zámku si návštěvníci ve stínu vychutnají další vybraná jídla za doprovodu kapely Pustoff a odkrýt tajemství středověké kuchyně.

Novinkou letošního ročníku jsou dvě stage na Zámeckém náměstí. Na té kuchařské se představí Veronika Šmehlíková alias KOKO a Lukáš Neckář s ukázkami sushi, obojí bude doplněno školou čepování piva a ukázkami umění carvingu. Na hudební stage vystoupí Cimbal Hell Band, Annabell, Banda del Caffe a vrcholem večera bude vystoupení Václava Noida Bárty.

Vstup na festival je zdarma. Více informací o programu a aktuálních novinkách naleznete na oficiálních stránkách festivalu (ZDE), Facebooku (ZDE) a Instagramu (ZDE).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

19:39 Znojmo: Zapojte se do výtvarné soutěže na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV

Město Znojmo vyhlásilo výtvarnou soutěž na téma MOJE MĚSTO, MŮJ DOMOV, která je určena pro žáky mate…