Festival, který je jedním z největších svého druhu v Moravskoslezském kraji, se bude konat od 10:00 do 20:00 hodin na Zámeckém náměstí, frýdeckém zámku a v jeho přilehlých uličkách. Letošní ročník slibuje bohatý program plný kulinářských zážitků a doprovodných aktivit pro celou rodinu.
Na festivalu si návštěvníci mohou vychutnat širokou škálu specialit české i zahraniční kuchyně, které budou nabízeny na přibližně 60 stáncích. Na výběr budou burgery, paella, chilli con carne, čerstvé těstoviny, croissanty, quesadilly, poke bowls, lokše, domácí bramboráky, různé druhy dezertů, zmrzlina a mnoho dalšího. K tomu si budou moci zvolit domácí limonády, kávu, výběrová vína, míchané nápoje nebo pořádně vychlazené pivo.
Kromě jiného se do programu zapojí i místní gastronomické podniky v okolních uličkách, které představí svou nabídku a nechají nahlédnout do svého zákulisí, pro děti nebude chybět zábava v parku Pod Zámkem, dospělí si odpočinou v Zámeckém parku v relax zóně. Na zámku si návštěvníci ve stínu vychutnají další vybraná jídla za doprovodu kapely Pustoff a odkrýt tajemství středověké kuchyně.
Novinkou letošního ročníku jsou dvě stage na Zámeckém náměstí. Na té kuchařské se představí Veronika Šmehlíková alias KOKO a Lukáš Neckář s ukázkami sushi, obojí bude doplněno školou čepování piva a ukázkami umění carvingu. Na hudební stage vystoupí Cimbal Hell Band, Annabell, Banda del Caffe a vrcholem večera bude vystoupení Václava Noida Bárty.
Vstup na festival je zdarma. Více informací o programu a aktuálních novinkách naleznete na oficiálních stránkách festivalu (ZDE), Facebooku (ZDE) a Instagramu (ZDE).
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV