Hranice: Oprava zastřešení dvorany finišuje

27.09.2024 16:14 | Tisková zpráva

Oprava zastřešení dvorany zámku končí, zámecká dvorana se postupně vylupuje ze svého letního modrého hávu. Nyní již postupně probíhají poslední dokončovací práce a úklid. V průběhu léta došlo k výměně zasklení skořepiny zámku, výměně zasklení v oknech na severním a jižním křídle skořepiny a také k výměně zasklení na severní stěně.

Hranice: Oprava zastřešení dvorany finišuje
Foto: mesto-hranice.cz
Popisek: Hranice

Probíhající práce bohužel znamenaly zvýšenou prašnost a hluk a kvůli bezpečnosti návštěvníků si vyžádaly omezení provozu zámku. Průchod zámkem byl uzavřen, nepřístupný byl i prostor dvorany. Vstup do budovy byl pouze z jižní strany z Pernštejnského náměstí.

Anketa

Odejde Jan Lipavský z vlády?

4%
89%
hlasovalo: 3511 lidí

Do září byly také zrušeny plánované prohlídky zámku, pro zájemce připravujeme náhradní termíny. Zároveň byly také zrušeny plánované vernisáže v galerii Severní křídlo zámku.

Důvodem tak rozsáhlých oprav se stal celkový stav zasklení dvorany po více než čtvrtstoletí provozu. Po této době už nefungovaly těsnící tmel a těsnící lišty. Aktuálně zde docházelo k zatékání mezi skla a skla se stávlaí netěsnými. Některá skla byla prasklá, v některých místech docházelo ke korozi nosné konstrukce.

Celkové náklady na výměnu zasklení dvorany vyjdou na 17,5 milionu korun, na akci jsme získali dotaci, takže oprava je spolufinancována Evropskou unií. Momentálně je dvorana zahalena do modré, jako ochrana proti prachu. Staré nátěry byly obroušeny, kovová konstrukce byla nově natřena a rozběhla se samotná výměna starého zasklení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Sokolov: Radnice chce navázat spolupráci s Fakultou designu a umění v Plzni

19:06 Sokolov: Radnice chce navázat spolupráci s Fakultou designu a umění v Plzni

Zástupci vedení města navštívili Fakultu designu a umění Západočeské univerzity v Plzni, aby projedn…