Jablonec nad Nisou: V Jablonci si připomenou 21. srpen 1968

17.08.2022 9:37 | Tisková zpráva

Srpnové události roku 1968 si Jablonec nad Nisou připomene hned dvěma akcemi. První, vzpomínkový akt u pomníku Bojovníků za svobodu a bezpráví v Parku generála Mrázka, pořádá statutární město Jablonec nad Nisou tuto neděli od 10 hodin. Druhá, vystoupení Písničkářů Šafránu /1982–2022.

Jablonec nad Nisou: V Jablonci si připomenou 21. srpen 1968
Foto: mhdvmb.cz
Popisek: Jablonec nad Nisou

V neděli 21. srpna uplyne 54 let od vpádu sovětských vojsk do Československa. Připomenout si události, na které bychom především v současné době neměli zapomínat, může každý. Kultura Jablonec, p. o. pro veřejnost připravila koncert Písničkářů Šafránu, který proběhne od 15 hodin na Letní scéně Eurocentra. Koncert se koná v rámci festivalu Jablonecké tóny 2022 a vstup na něj je zdarma.

„Na koncertu vystoupí Jiří Dědeček, Trojka Zuzany Homolovej (SK), Petr M. Lutka a Jan Burian,“ prozrazuje Petr Vobořil, ředitele společnosti Kultura Jablonec, p.o. a doplňuje: „Jedná se o neoficiální sdružení folkových písničkářů Šafrán, které vzniklo v roce 1972. Jeho členové se nepodvolili mašinérii nastupujícího normalizačního režimu, nechtěli do undergroundového prostředí a hrát jen soukromě po různých bytech či na fingovaných svatbách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…