Jihlava: Hybrálecká ulice zůstane uzavřena až do konce letošního roku

04.09.2024 10:44 | Tisková zpráva

Rekonstrukce Hybrálecké ulice pokračuje. Společně s povrchy a veřejným osvětlením ulice získá také novou vodohospodářskou infrastrukturu.

Jihlava: Hybrálecká ulice zůstane uzavřena až do konce letošního roku
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V ulici Hybrálecká pokračují stavební práce, jejichž předmětem je vybudování nového bezbariérového chodníku a veřejného osvětlení a dále kompletní rekonstrukce stávající komunikace. Kromě zmíněného zde probíhá také rekonstrukce stávajícího vodovodu, jednotné kanalizace, výstavba nové dešťové kanalizace, a to vše včetně veřejných částí přípojek.

V průběhu stavebních prací je ulice pro průjezd motorových vozidel uzavřena. Objízdná trasa vede po ulicích Romana Havelky a Okrajová. Chodci však mohou se zvýšenou opatrností ulicí i nadále procházet. Stavební práce by dle předpokladu měly být dokončeny do konce letošního roku a jejich cena je téměř 27 milionů korun bez DPH.

Nově budovaný bezbariérový chodník, který povede podél komunikace od stávajícího spojovacího chodníku mezi ulicí Romana Havelky a ulicí Hybrálecká až ke křižovatce s ulicemi Okrajová a Červené domky včetně 13 sloupů veřejného osvětlení je v rámci dotačního projektu „Rekonstrukce ul. Hybrálecká a Červené Domky - I. etapa“ spolufinancován dotací z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši více než 4 mil. Kč. Výměna stávajícího povrchu komunikace je financována z prostředků Krajské správy a údržby silnic ve výši téměř 1 mil. Kč bez DPH.

Cílem dotačního projektu je zajištění vyšší bezpečnosti provozu a zkvalitnění dopravní infrastruktury na komunikaci v ulici Hybrálecká a s tím související snižování potenciálních rizik spojených s dopravním provozem pro všechny účastníky silničního provozu, zejména pak chodce.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Dům Gustava Mahlera připravuje novou výstavu fotografií

10:44 Jihlava: Dům Gustava Mahlera připravuje novou výstavu fotografií

Výstava v Domě Gustava Mahlera s prostým názvem Fotografie představuje výběr z díla Květoslava Přiby…