Jihlava: Koláč pro Bárku - Podpořte péči o umírající a získejte sladkou odměnu

30.09.2022 10:48 | Tisková zpráva

Přispět na domácí hospic můžete ve středu 5. října na Masarykově náměstí, v jihlavské nemocnici, psychiatrické nemocnici, na finančním úřadě, na vysoké škole polytechnické nebo ve vybraných firmách.

Jihlava: Koláč pro Bárku - Podpořte péči o umírající a získejte sladkou odměnu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V Jihlavě mohou zájemci podpořit Charitu v péči o umírající. První říjnovou středu bude po krajském městě hned několik stanovišť, kde se uskuteční sbírka Koláč pro hospic. V Jihlavě půjdou peníze na Domácí hospic Bárka, který prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožňuje těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých. Akci tradičně pořádá Diecézní charita Brno ve svých oblastech působnosti.

Centrální stánek jihlavské charity, kde může veřejnost na hospic Bárka přispět, bude umístěn ve středu 5. října na Masarykově náměstí od 7:30 do 16 hodin. „Pomoci budou moci ale lidé i na dalších místech ve městě, a to v jihlavské nemocnici, psychiatrické nemocnici, na finančním úřadě, na vysoké škole polytechnické nebo ve vybraných jihlavských firmách,“ uvedl Marek Mašát z jihlavské charity.

Kdo by nestihl na Bárku přispět ve středu, bude mít příležitost ještě v pátek 7. října na podzimním jarmarku. Stánek charity bude na náměstí od 10 do 15 hodin. Lidé se v něm navíc dozvědí více o službách hospice.

Do organizace sbírkové akce se kromě zaměstnanců Oblastní charity Jihlava a dobrovolníků, zapojí tradičně i studenti SOŠ Sociální u Matky Boží Jihlava a Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Jihlava a nově studenti VŠPJ a klienti Následné péče Jihlava. Nedílnou součástí sbírky Koláč pro hospic jsou místní pekárny. Oblíbené koláčky napečou pekárny z Jihlavy Lapek a.s. a Veselo, dále pekařství Marek Telč, pekárna Větrný Jeníkov, Jan Křivánek z Luk nad Jihlavou a SOŠ, SOU a ZŠ Třešť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …