Jihlava: Lidem bez domova pomůžete koupí nocleženek

12.06.2024 7:37 | Tisková zpráva

Středisko křesťanské pomoci Jihlava prodává nocleženky. Jejich zakoupením zajistíte lidem bez domova noc v novém centru v ulici Čajkovského.

Jihlava: Lidem bez domova pomůžete koupí nocleženek
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Lidem bez domova můžete koupit noc v centru v ulici Čajkovského. Středisko křesťanské pomoci (SKP), které ho provozuje, začalo nově prodávat nocleženky. V budově bývalého azylového domu je totiž od ledna také noclehárna. „Jedna noc tam vyjde na padesát korun. Na této částce začínají naše nocleženky. Samozřejmě ale můžete přispět i vyšší částkou. Na našich stránkách jsou k prodeji nocleženky i za 100, 500 a 1000 korun. Využít můžete jednoduchých QR plateb,“ upozornil ředitel SKP Jihlava David Chlupáček.

Sociální službu noclehárna v ulici Čajkovského mohou využít lidé bez přístřeší, kteří nemají kde bydlet. „Je určena pro muže i ženy, kteří jsou starší 18 let. Službu nemůžeme poskytnout lidem, kteří jsou pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek,“ upozornil David Chlupáček.

Noclehárna je otevřena každý den od 19 do 7 hodin, v době od 7 do 19 hodin mohou zájemci využít služeb denního centra, které je ve stejné budově. „Sociální službu noclehárnu poskytujeme ambulantně, tedy vždy na jednu noc. Přespávat u nás je možné opakovaně, ale není možné si rezervovat více nocí dopředu nebo nárokovat si například konkrétní lůžko. Smlouva se tedy obnovuje každý večer a přijetí zájemce záleží na aktuální situaci,“ dodal ředitel SKP.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město přispěje dětem na kroužky

22:09 Jihlava: Město přispěje dětem na kroužky

Jihlava spouští unikátní projekt na podporu sportovních a volnočasových aktivit pro děti skrze systé…