Kladno: Příprava stavby podchodu na Sletišti začala, za padlé stromy investor vysadí náhradu

26.09.2024 13:05 | Tisková zpráva

Od pondělí 23. září začaly v souvislosti s modernizací železniční trati Kladno – Kladno-Ostrovec přípravné práce ke stavbě podchodu, jenž propojí Městský stadion Sletiště se zimním stadionem. V areálu Sletiště bude poraženo 29 stromů, investor stavby se zavázal k náhradní výsadbě čítající více než trojnásobek stromů a přes stovku keřů.

Kladno: Příprava stavby podchodu na Sletišti začala, za padlé stromy investor vysadí náhradu
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

Za dodržení přísných podmínek, stanovených Odborem životního prostředí Magistrátu města Kladna, bylo v pondělí 23. září na Sletišti zahájeno kácení 29 stromů v místě budoucího podchodu.

Investorovi stavby, jímž je Správa železnic, byla uložena povinnost náhradní výsadby a následné péče o vysazené dřeviny. V rámci prací tak bude přímo v prostoru areálu Městského stadionu Sletiště, ale i na dalších veřejných prostranstvích, přiléhajících k modernizované trati, vysazeno celkem sto stromů a 113 keřů.

Při kácení je na Sletišti přítomen biologický dozor, který dohlédne na ochranu ostatních porostů. Kácení probíhá pomocí plošiny postupným snášením koruny stromu. Místo prací je ohraničeno a střeženo, aby nedošlo k poranění civilistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Opava: Jak to je s městským útulkem?

22:09 Opava: Jak to je s městským útulkem?

Městský útulek pro psy a kočky byl sice poničený velkou vodou, ale po prohlídce statikem máme naději…