Koncert pro Brno hraje pro budoucí varhany nového koncertního sálu

16.09.2022 10:11 | Tisková zpráva

Již v sobotu 17. září se v Besedním domě uskuteční benefiční Koncert pro Brno. Jeho výtěžek půjde na varhany pro nový koncertní sál Filharmonie Brno. Dramaturgie večera, která si klade za cíl odvyprávět hudební historii Brna, slibuje zážitek nejen pro milovníky tradiční vážné hudby. Těšit se můžete třeba i na oblíbený B-Side Band.

Koncert pro Brno hraje pro budoucí varhany nového koncertního sálu
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Do připravovaného koncertního sálu se kromě celého orchestru Filharmonie Brno čítajícího více než 110 hudebníků vejde i mohutné těleso varhan. Skvělou akustiku síně bude zajišťovat tým Yasuhisu Toyty, který se na projektu podílí od samého začátku. Se vznikem varhan pomůže sobotní koncert – celý jeho výtěžek půjde na jejich zhotovení.

Pro návštěvníky je připraveno trojí vstupné: zlaté, stříbrné a bronzové, dle ceny vstupenky. Koncert bude živě přenášet Česká televize a Český rozhlas. A můžete se těšit na skladby českých a také brněnských skladatelů. Chybět samozřejmě nebude Leoš Janáček nebo Jaromír Hnilička a jeho Jazzová mše.

Filharmonie Brno vystoupí pod vedením šéfdirigenta Dennise Russella Daviese. Těšit se můžete také na legendární operní zpěvačku, která svoji kariéru v Brně začala, Soňu Červenou. Dále vystoupí houslista Josef Špaček, klavírista Ivo Kahánek či sbor Kantiléna a B-Side Band. Vstupenky jsou k dostání ve filharmonickém předprodeji nebo online ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …