Kroměříž: Městská policie bude kvůli Dušičkám častěji kontrolovat hřbitovy

15.10.2022 7:35 | Tisková zpráva

Památka zesnulých (2. listopadu) každoročně zaplňuje hřbitovy, kam lidé chodí vzpomínat na své blízké. Letos připadá na středu. Svátek láká také zloděje, kteří z hrobů kradou květiny i další výzdobu. I proto se na hřbitovy zaměřuje kroměřížská městská policie.

Kroměříž: Městská policie bude kvůli Dušičkám častěji kontrolovat hřbitovy
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Režim častějších kontrol hřbitovů městská policie zahájí asi týden před svátkem a potrvají i zhruba týden po něm,“ uvedl ředitel městské policie Libor Kubiš. Během dne budou hřbitovy procházet asistenti prevence kriminality, v odpoledních a večerních hodinách je pak budou kontrolovat strážníci.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16316 lidí

„Zaměřujeme se obvykle hlavně na městský hřbitov v Kroměříži, ale objížďky se dělají také v místních částech,“ dodal Kubiš.

Zloději během Dušiček, jak se také svátek Památka zesnulých nazývá, kradou věnce, kytice, svíčky, lucerny a další ozdoby hrobů a snaží se je zpeněžit. Rovněž jsou častější vloupání do zaparkovaných automobilů návštěvníků hřbitova. V minulých letech měla kroměřížská městská policie hlášeno několik krádeží květin a také poškození výzdoby.

Kroměřížské technické služby, které vlastní město, mají ve správě městský hřbitov v Kroměříži a pohřebiště v Těšnovicích, Trávníku, Drahlově, Zlámance, Bílanech a Hradisku. Celkem mají asi 11.300 hrobových míst, z nichž kolem 9400 je na hřbitově v Kroměříži. Na hřbitovech platí do 10. listopadu otevírací doba od 7:00 do 20:00, od 11. listopadu do 30. dubna bude otevřeno jen do 18:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…