Kroměříž: Projekt MAP otevře diskusi o umělé inteligenci ve školství

21.10.2024 16:14 | Tisková zpráva

Město Kroměříž připravuje v rámci aktivit projektu Místní akční plán v ORP Kroměříž IV (MAP) konferenci s názvem AI ve vzdělávání: Jsme připraveni nebo překvapeni? Konat se bude 6. listopadu v konferenčních prostorách Střední školy – Centrum odborné přípravy technické Kroměříž.

Kroměříž: Projekt MAP otevře diskusi o umělé inteligenci ve školství
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Cílem konference je nabídnout zúčastněným příležitost pro zamyšlení nad budoucností školství a vzdělávání v éře ovlivněné umělou inteligencí. Ta postupně vstupuje do všech oblastí života a nám tedy nezbývá než najít cestu, jak s ní optimálně nakládat a využít její schopnosti v náš prospěch,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 15766 lidí

Konference je určena pedagogům a manažerům ve školství, zřizovatelům škol i všem, které oblast školství a její prolínání s problematikou umělé inteligence zajímá. „Věříme, že v Kroměříži vznikne zajímavý prostor pro diskuze i polemiky. Že podpoříme spolupráci a nové kontakty pro sdílení zkušeností, jak užitečně a efektivně využívat umělou inteligenci v našich školách i životech,“ doplnila Jitka Kuzmínová, projektová manažerka MAP.

Dopolední část konference bude věnována přednáškovým blokům, které umožní a navzájem propojí různé úhly pohledu na AI (umělou inteligenci), otevřou témata života a práce ve světě ovlivněném AI a povedou k zamyšlení nad novými možnostmi, které přináší do pedagogické práce, ale také nad problematikou etických a bezpečnostních hrozeb, které může nástup AI doprovázet. V odpolední části si pak budou moci účastníci vybrat z nabídky interaktivních workshopů.

Konference je připravována jako jedna z aktivit Místního akčního plánu v ORP Kroměříž IV, který je spolufinancován Evropskou unií. Více informací získáte na webu projektu ZDE, facebooku MAP ORP KROMĚŘÍŽ či u projektové manažerky na e-mailu jitka.kuzminova@mapkm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Koláč pro hospic v Jihlavě a Třešti přinesl historicky nejvyšší výtěžek

22:09 Koláč pro hospic v Jihlavě a Třešti přinesl historicky nejvyšší výtěžek

Oblastní charita Jihlava v rámci Týdne paliativní péče opět uspořádala sbírku Koláč pro hospic. Na 2…