Liberec: Nová podoba opěrné zdi v ulici Hvězdná

05.07.2024 7:37 | Tisková zpráva

V minulém roce vznesli obyvatelé z ulice Hvězdná požadavek na to, aby se přestalo sprejovat na opěrnou zeď u panelových domů.

Liberec: Nová podoba opěrné zdi v ulici Hvězdná
Foto: liberecky-kraj.cz
Popisek: Liberec

Tato zeď sloužila dlouhá léta liberecké sprejerské komunitě, ale občanům již došla trpělivost. Především tamním obyvatelům vadilo intenzivní sprejování spojené s hlukem a zápachem z používaných barev a hlasitá hudba, kterou si k tomu tvůrci graffiti pouštěli. Proto město rozhodlo, že tato plocha bude vyřazena z oficiálních míst pro tuto tvorbu. Prvotním záměrem bylo na místě vytvořit obraz (jednotné legální graffity), které by se již nepřemalovávalo, ale k tomu nakonec nedošlo. Odbor ekologie a veřejného prostoru proto přistoupil ke druhé variantě, jak tuto zeď zvelebit, a to k jejímu nátěru a osázení popínavými rostlinami.  Na cca 65 m zdi tak byla instalována lanka, která budou sloužit jako opora pro nově vysazenou zeleň. Popínavé rostliny v budoucnu plochu porostou společně s již rostoucím břečťanem a dojde tak k celoplošnému ozelenění původně nevzhledné betonové zdi. Na závěr si dovolíme poprosit občany, aby neparkovali na nově osázených zelených pásech, aby nedošlo k úhynu rostlinek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad

11:33 Česká Lípa: Městský úřad získal ocenění v soutěži Přívětivý úřad

V rámci devátého ročníku soutěže Ministerstva vnitra ČR „Přívětivý úřad“ získal Městský úřad Česká L…