Louny: „Dobří holubi se vracejí“

21.09.2022 6:27 | Tisková zpráva

Někdy oslovíte rozhlížejícího se „turistu“ Vy, jindy se jiný ohlásí sám, popř. napíše dopis či zatelefonuje.

Louny: „Dobří holubi se vracejí“
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Takových zajímavých a přínosných setkání se za jedno volební období nasčítá vícero a všechna svědčí o stejném. Lidé, kteří se narodili a žili v Lounech a poté z rozličných důvodů odešli v rámci vlasti nebo do ciziny, dodnes nosí „své“ město v srdci a pokud to lze, rádi se do něj i vracejí.

Jen z posledních takových „návštěv“ jsme měli tu čest přivítat pana Jiřího, hudebníka a znalce Loun i Dobroměřic, sestry Květuši a Zdeňku z Táborska vzpomínající formou dopisů a literárních zápisků na dědečka Rudolfa Kalinu, výrobce heligonek, či naposledy paní Svatavu rozenou Wondřichovou (ano, její předci měli obchod s elektrospotřebiči na Pražské ulici), jež spojila svůj život s Velkou Británií.

Právě takovéto chvíle vzpomínání, smíšené s dojetím a hrdostí na Louny, tvoří vzácné střípky z mozaiky Paměti města. Okamžiky, na které se nezapomíná…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.