Louny získaly za třídění odpadu více než půlmilionovou odměnu

24.08.2022 7:29 | Tisková zpráva

V období od 01.04. do 30.06.2022 vytřídili občané celkem 217 tun odpadu. Na základě množství vytříděného odpadu byla městu společností EKO-KOM, a.s. vyčíslena odměna v celkové výši 687 391 Kč!

Louny získaly za třídění odpadu více než půlmilionovou odměnu
Foto: archív autora
Popisek: Louny

Zodpovědný přístup lounských občanů k třídění odpadu oceňuje také starosta města Mgr. Pavel Janda: „Jsem rád, že občané Loun třídí, čímž městu snižují výdaje spojené s odpadovým hospodářstvím“.

Stále je možné si v budově Městského úřadu, Mírové nám. 35, kancelář č. 404 vyzvednout sadu tašek na třídění odpadu (papír, plast, sklo a kovy). Tašky jsou dostupné ve dvou velikostech (20 l a 40 l), umožňují uložení tříděného odpadu v domácnosti a následné odnesení do kontejneru. Jsou vyrobené z omyvatelného recyklovaného materiálu, lze je tak použít opakovaně. Tašky jsou distribuovány zdarma v počtu 1 sada na 1 domácnost do vyčerpání zásob.

Současně žádáme občany města o dodržování doporučení při odkládání odpadu, zejména sešlapávání krabic či PET lahví. Do nádob se tak vejde větší množství odpadu, což přispěje nejen k udržení pořádku v jejich okolí, ale i k získání dalších finančních prostředků, které bude možné použít k podpoře dalších možností zodpovědného třídění odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.