Mladá Boleslav: Díky zásahu města zaplatíte na dani z nemovitostí v roce 2025 stejně jako letos

28.06.2024 13:05 | Tisková zpráva

Zastupitelstvo v pondělí 24. června schválila novou obecně závaznou vyhlášku o stanovení koeficientů pro výpočet daně z nemovitých věcí. V souvislosti s vládou schváleným konsolidačním balíčkem a přijetím příslušných zákonů došlo v roce 2024 k razantnímu zvýšení této daně pro občany i podnikatele.

Mladá Boleslav: Díky zásahu města zaplatíte na dani z nemovitostí  v roce 2025 stejně jako letos
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Vzhledem k tomu, že bez zásahu města by hrozilo v roce 2025 zvýšení daně pro fyzické osoby o dalších 75 procent, vedení města se s tím nehodlalo smířit. Úpravou místních koeficientů v nové vyhlášce a jeho schválení zastupitelstvem tak výše daně pro fyzické osoby zůstane v roce 2025 prakticky na stejné výši jako letos. Uvedl to primátor Jiří Bouška.

„S výší daně z nemovitých věcí pro tento rok jsme my jako zastupitelé nemohli nic udělat. Nyní jsme upravili místní koeficienty tak, aby se výše daně v roce 2025 byla stejná nebo mírně nižší než v roce 2024,“ řekl primátor Bouška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Letní koncerty opět v sadu E. Beneše

16:14 Kopřivnice: Letní koncerty opět v sadu E. Beneše

Každou červencovou neděli se od 17 hodin představí v sadu E. Beneše před Ringhofferovou vilou hudebn…