Mladá Boleslav: Na Severním sídlišti byl slavnostně otevřen zrevitalizovaný vnitroblok

12.09.2024 19:06 | Tisková zpráva

V úterý 10. září odpoledne byl slavnostně otevřen zrevitalizovaný vnitroblok na Severním sídlišti. Statutární město Mladá Boleslav s finanční podporou Norských fondů a Státního fondu životního prostředí České republiky upravilo prostor poblíž křižovatek ulic Na Radouči a Jana Palacha. Vnitroblok slavnostně otevřeli zástupci vedení města v čele s primátorem Jiřím Bouškou.

Mladá Boleslav: Na Severním sídlišti byl slavnostně otevřen zrevitalizovaný vnitroblok
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Město v rámci projektu Zlepšení mikroklimatických podmínek v lokalitě Na Radouči kompletně upravilo vnitroblok, který se nachází mezi mezi bytovými domy Jana Palacha 1107-1112 a 17. listopadu 1331-1134. Revitalizace zahrnovala terénní úpravy, vybudování nových chodníků a pěšin, vznik hřiště s dětskými prvky, mlhoviště pro osvěžení i vytvoření jezírka.

Práce začaly na přelomu roku a trvaly přes sedm měsíců. O stavu příprav i samotné realizace byli průběžně informováni zástupci zdejších bytových domů.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7089 lidí

„Proměnili jsme lokalitu, v jejíž bezprostřední blízkosti žijí tisíce lidí, pro které jsme chtěli vytvořit hezčí prostor pro trávení volného času. Průběh realizace nebyl úplně bezbolestný a protáhl se na delší dobu, než jsme původně předpokládali, některé související záležitosti ještě budeme nyní řešit, ale celkově jsem rád, že se místo proměnilo k hezčímu a získalo novou tvář. Děkujeme za finanční podporu Norským fondům a Státnímu fondu životního prostředí České republiky, které nám přispěly částkou přesahující 11 milionů korun,“ řekl primátor města Jiří Bouška.

Slavnostního odpoledne ve zrevitalizovaném vnitrobloku se za vedení města zúčastnili i náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková a náměstek Petr Servus. Mezi hosty nechyběla také Jana Piekníková, projektová manažerka Odboru realizace Národních programů ze Státního fondu životního prostředí ČR.

Město za poslední tři roky realizovalo už druhý projekt, podpořený právě ze Státního fondu životního prostředí ČR a Norských fondů. Tím prvním bylo zpracování adaptační strategie na změnu klimatu v roce 2021. Právě na základě tohoto strategického dokumentu mohlo získat tuto finanční podporu na nyní dokončený vnitroblok. Díky revitalizaci by měl být prostor lépe připravený na vlny horka a sucha.

Norské fondy přispívají ke snižování hospodářských a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru a posilují vzájemné vztahy mezi Norskem a Českou republikou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

22:41 Liberec: Rozhodnuto. Město může podepsat smlouvu na rekonstrukci bazénu

Liberec může definitivně podepsat smlouvu na rekonstrukci plaveckého bazénu, kterou na základě soutě…