Olomouc: Zúžení u dočasného přechodu na Velkomoravské – kvůli bezpečnosti chodců

08.07.2024 7:37 | Tisková zpráva

Zásadní nerespektování přechodného dopravního značení u náhradního přechodu na Velkomoravské vyhodnotil Krajský úřad Olomouckého kraje jako vysoce rizikové a nařídil svedení dopravy v tomto místě do jednoho jízdního pruhu. Bezpečněji by tak měli chodci přecházet už od pátku.

Olomouc: Zúžení u dočasného přechodu na Velkomoravské – kvůli bezpečnosti chodců
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„V situaci, kdy celé sídliště chodí tudy, řidiči nerespektují značení ve výjimečné situaci a po Policii ČR ani Městské policii nelze vyžadovat čtyřiadvacetihodinový dozor, je nutné plynulost dopravy potlačit a zajistit tak vyšší bezpečnost chodců,“ odůvodňuje rozhodnutí krajského úřadu Lubomír Pešout z odboru dopravy a silničního hospodářství Olomouckého kraje.

Doprava v místě provizorního přechodu přes Velkomoravskou bude svedena do vnějších pruhů. Zvětší se tak prostor ve středním dělícím pásu pro chodce a cyklisty vedoucí kola přes přechod. „Nařízení krajského úřadu samozřejmě musíme respektovat. Bohužel to bude mít vliv na dopravu, která v těchto místech zhoustne. Věříme ale, že řidiči již dokonale znají pravidlo zipu a budou jej pro zlepšení průchodnosti využívat,“ říká vedoucí odboru investic olomouckého magistrátu Marek Drešr.

Provizorní přechod budou chodci využívat po celou dobu stavby, kdy bude Velkomoravskou umožněn průjezd a průchod. V druhé polovině srpna se Velkomoravská uzavře z důvodu výměny povrchů komunikace, kterou zde bude provádět Ředitelství silnic a dálnic.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Letohrádek Bellarie – zelený smaragd září po kompletní obnově

16:25 Český Krumlov: Letohrádek Bellarie – zelený smaragd září po kompletní obnově

Letohrádek Bellarii vnímala veřejnost po celá desetiletí jako kulisu pro divadelní představení na Ot…