Pardubice: Mobilní hra "Pardubická dopravní záhada" přilákala stovky účastníků, oceněno bylo 30 dětí

17.10.2024 16:48 | Tisková zpráva

Během letošního léta se mohli děti i dospělí zapojit do interaktivní mobilní hry "Pardubická dopravní záhada," která hráče zábavnou formou seznámila s rizikovými místy v Pardubicích. Hra BESIPu, která probíhala od června do srpna, zaznamenala velký úspěch – zapojilo se do ní 607 hráčů, kteří řešili dopravní záhady a prošli čtyřkilometrovou trasu městem.

Pardubice: Mobilní hra "Pardubická dopravní záhada" přilákala stovky účastníků, oceněno bylo 30 dětí
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

V rámci podzimních městských slavností bylo oceněno 30 účastníků, kteří si odnesli hodnotné ceny. „Přestože soutěžní část hry skončila, aplikace zůstává aktivní a dostupná pro všechny zájemce i nadále. Osobně považuji projekt za úspěšný, a věřím, že účastníků bude v dalších letech ještě přibývat,“ uvedl náměstek primátora Pardubic Jan Hrabal, který ceny předával.

Aplikace byla vyvinuta jako součást pilotního projektu zaměřeného na dopravní bezpečnost ve spolupráci BESIPu, města Pardubic, Pardubického kraje a neziskové organizace Prevence pro život. Cílem projektu je zvýšit povědomí o bezpečném chování v silničním provozu a zaujmout všechny věkové kategorie, od dětí až po dospělé, prostřednictvím interaktivního herního zážitku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dobrý den paní poslankyně.

Myslíte si, že do zrušení zeleného nesmyslu ohledně provozu aut se spalovacím motorem, je jen možnost získat si pár voličů? Jenže tady nejde jen o ty auta, ale i o potravinovou soběstačnost, či ne? Vláda se začíná točit jen o nějaký kousek z toho nesmyslu, myslím si, že to jim stačit nebude. Viz to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Zlín: Město se připojí k Týdnu turistických informačních center

19:45 Zlín: Město se připojí k Týdnu turistických informačních center

Městské informační a turistické středisko Zlín (MITS) se ve čtvrtek 24. října připojí k více než 230…