Pardubice: Poslední kvalifikační dostih se pojí s Evropským dnem koní, vystřídají ho dožínky

11.09.2024 19:06 | Tisková zpráva

Kvalifikační dostihový seriál míří do finále. V sobotu 14. září bude na dostihovém závodišti na programu čtvrtá ze čtyř tuzemských kvalifikací na 134. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou a dalších šest crossových dostihů. Poslední kvalifikace se ponese ve žluté barvě a tradičně je spojena s oslavou Evropského dne koní.

Pardubice: Poslední kvalifikační dostih se pojí s Evropským dnem koní, vystřídají ho dožínky
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„V sobotu zveme všechny na závodiště nejen na koňské dostihy, ale také za tradicemi – společně si můžeme připomenout historické a kulturní dědictví chovu evropských koní. Kromě dostihů vás čeká skvělá zábava pro děti - jízdy na koňském trenažéru a řada soutěží a workshopů pro celé rodiny,“ láká na dostihové závodiště vedoucí úseku vnějších vztahů Hana Svobodová.

Co návštěvníky čeká? V rámci IV. kvalifikace na 134. Velkou pardubickou steeplechase je na programu cena sdružení Euro Equus. Jako workshopy a soutěže mají pořadatelé připraveny pro rodiny s dětmi hravý dostih Malou „Velkou pardubickou“ či jízdu na koňském trenažeru, děti si mohou zkusit také dojení krávy na trenažeru, poznávat částí těla koně, vyrobit si batoh s motivem olympiády i koníka z papírového kelímku. Návštěvníky čekají též kvízy s koňskou tematikou a skládání puzzle.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7021 lidí

Oslavy Evropského dne koní, který byl vyhlášen díky iniciativě sdružení koňských měst Euro Equus a jehož název byl zaregistrován Evropskou komisí, budou v Pardubicích spojeny se IV. kvalifikací na 134. Velkou pardubickou. „Evropský den koní ale není pouze propagací činnosti sdružení. Jeho hlavním posláním je připomínat historické a kulturní dědictví chovu koní a podporovat udržení tradic, kterými se členská města pyšní leckdy už po staletí,“ připomněla Hana Svobodová.

Evropská síť koňských měst Euro Equus je neziskovou organizací, kterou v roce 2005 založila města s hlubokou dostihovou tradicí nebo tradicí chovu koní. Asociace usiluje o propagaci a další rozvoj kulturního dědictví chovu koní. Základem úspěchu je intenzivní spolupráce členských měst v řadě koňařských aktivit. Město Pardubice je v současné době tajemníkem sdružení EURO EQUUS.

Po sobotní závěrečné kvalifikaci na 134. Velkou pardubickou se Slavia pojišťovnou bude v neděli 15. září vyhrazen program rovinám a dostihům přes proutěné překážky. Vrcholem jsou proutky II. kategorie na 3200 metrů, které nesou název Letní cena města Pardubic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Plocha před zimním stadionem projde proměnou k lepšímu

19:45 Plzeň: Plocha před zimním stadionem projde proměnou k lepšímu

Plzeň upraví plochu v Třebízského ulici před svým zimním stadionem. Zbourány budou turnikety, které …