Písek: Začala přestavba staré vodárny

10.08.2024 11:33 | Tisková zpráva

Město Písek v uplynulých dnech předalo areál bývalé vodárny firmě DS-DRYWALL, s. r. o., která zrekonstruuje jednu z budov a zrevitalizuje venkovní prostor. V rámci první etapy konverze vodárny na kemp vznikne 15 míst pro obytné vozy a karavany a 30 míst pro stany, zrekonstruována bude jedna z budov, kde vznikne nezbytné zázemí, budou zde toalety, kuchyňky či recepce.

Písek: Začala přestavba staré vodárny
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

V patře objektu vznikne menší tělocvična. Projekt počítá s upravením zelených ploch i se zhotovením cest, chodníků a venkovního schodiště, po areálu budou také rozvedeny inženýrské sítě.

Kromě míst pro karavany v areálu vzniknou také čtyři veřejná parkovací místa, tzv. stellplatzy, která budou upravena tak, aby byla vhodná pro stání obytných vozů a karavanů s potřebným servisem, ta v současnosti v Písku nejsou.

Práce by firma měla dokončit za 13 měsíců. Konverze bývalé úpravny vody bude stát 37,8 milionu korun bez daně. Město Písek získalo na tento projekt dotaci z programu Regenerace brownfieldů pro podnikatelské využití Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR ve výši 90 procent způsobilých nákladů.

Město má zpracovanou studii na využití všech objektů vodárny, v první etapě bude přebudována jen hlavní budova, komunikační jádro a upraven venkovní prostor. Další objekty by se mohly v budoucnu využít jako tělocvičny, jedna z budov by mohla sloužit jako trampolínové centrum. Studie navrhuje také zpřístupnění části historických prostor, ve kterých by mohla vzniknout například expozice vodárenství.

Areál bývalé vodárny se nachází na okraji města Písek pod Hradišťským kopcem, prázdný je od roku 2019, kdy byla vybudována nová úpravna vody. Budovy, které se na pozemku nacházejí, jsou z let 1948 a 1969, dokonce tzv. objekt anglických filtrů je cennou stavebně historickou památkou z r. 1899.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

7:31 Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

Přijďte si zdarma zasportovat! Chcete, aby vaše děti trávily více času na čerstvém vzduchu, aktivně …