Plzeň: Vendelín prošel Plzní. Začala nová divadelní sezona

04.09.2024 19:39 | Tisková zpráva

V úterý 3. září 2024 se uskutečnil 9. ročník populárního Průvodu Vendelín, který pořádá Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Letošním Vendelínem Budilem se stal muzikálový herec a zpěvák Roman Krebs. Město Plzeň zastupoval primátor Roman Zarzycký a radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková. Všem divadelníkům i milovníkům divadla do nové sezony popřáli jen to nejlepší.

Plzeň: Vendelín prošel Plzní. Začala nová divadelní sezona
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Průvod vyšel v 16 hodin z Mlýnské strouhy a klidným tempem došel k Velkému divadlu, kde na diváky čekal asi hodinový program v podání všech uměleckých souborů.

Diváci si mohli vychutnat ukázky například z opery Hubička či La clemenza di Tito, baletu Malý princ, činohry Požár nebo z připravovaných muzikálů Klec bláznů, Six a Rebecca. Divadlo nezapomnělo ani na nejmenší diváky a připravilo pro ně stezku s úkoly, za jejichž splnění získali drobnou odměnu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

7:31 Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

Přijďte si zdarma zasportovat! Chcete, aby vaše děti trávily více času na čerstvém vzduchu, aktivně …