Plzeň výrazně posílí svoz odpadu o víkendech v centru a rekreačních oblastech

25.06.2024 16:31 | Tisková zpráva

Plzeň posílí od 28. června víkendovou svozovou službu odpadových nádob v centru města a v jeho širším okolí, stejně tak v rekreačních oblastech. Reaguje tak na větší množství lidí a turistů v ulicích a venku, s čímž souvisí i rostoucí naplněnost košů. Posílení služby nad rámec stávajících objednávek bude zatím platit do konce září, poté vedení města vyhodnotí, jak je efektivní. Zapojeni budou kromě městské úklidové firmy Čistá Plzeň i městští strážníci, kteří budou dávat dispečerům informace o stavu nádob. Na tomto řešení se dnes na mimořádné schůzce dohodli se zástupci Čisté Plzně a Městské policie Plzeň primátor Roman Zarzycký, jeho náměstci Pavel Bosák, Aleš Tolar a radní Jiří Winkelhöfer. Cílem je čisté město.

Plzeň výrazně posílí svoz odpadu o víkendech v centru a rekreačních oblastech
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Důvodem posílení svozu není to, že by se v centru při optimalizaci snížil počet košů, počet se nijak neměnil. Důvodem naplněných nádob je to, že roste množství odpadu. Nově tak místo svozu odpadkových nádob v centru dvakrát denně, bude od pátku až do neděle svoz navýšen na třikrát denně. Nově je také dle dohody městská policie připravena zajištovat vjezdy svozové firmě i k nádobám v místě dopravní uzavírky. Městská policie se zapojí také tím, že využije kamery, jež jsou již umístěny v ulicích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jičín: Nová multifunkční tenisová hala se otevírá veřejnosti

7:17 Jičín: Nová multifunkční tenisová hala se otevírá veřejnosti

V pondělí 1. července se konalo slavnostní otevření nové sportovní haly, která vyrostla v jičínském …