Plzeň výrazně posílí svoz odpadu o víkendech v centru a rekreačních oblastech

25.06.2024 16:31 | Tisková zpráva

Plzeň posílí od 28. června víkendovou svozovou službu odpadových nádob v centru města a v jeho širším okolí, stejně tak v rekreačních oblastech. Reaguje tak na větší množství lidí a turistů v ulicích a venku, s čímž souvisí i rostoucí naplněnost košů. Posílení služby nad rámec stávajících objednávek bude zatím platit do konce září, poté vedení města vyhodnotí, jak je efektivní. Zapojeni budou kromě městské úklidové firmy Čistá Plzeň i městští strážníci, kteří budou dávat dispečerům informace o stavu nádob. Na tomto řešení se dnes na mimořádné schůzce dohodli se zástupci Čisté Plzně a Městské policie Plzeň primátor Roman Zarzycký, jeho náměstci Pavel Bosák, Aleš Tolar a radní Jiří Winkelhöfer. Cílem je čisté město.

Plzeň výrazně posílí svoz odpadu o víkendech v centru a rekreačních oblastech
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Důvodem posílení svozu není to, že by se v centru při optimalizaci snížil počet košů, počet se nijak neměnil. Důvodem naplněných nádob je to, že roste množství odpadu. Nově tak místo svozu odpadkových nádob v centru dvakrát denně, bude od pátku až do neděle svoz navýšen na třikrát denně. Nově je také dle dohody městská policie připravena zajištovat vjezdy svozové firmě i k nádobám v místě dopravní uzavírky. Městská policie se zapojí také tím, že využije kamery, jež jsou již umístěny v ulicích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Ve městě se testují nové elektrobusy

20:27 Kladno: Ve městě se testují nové elektrobusy

Do Kladna přijela na konci června první část letošní dodávky elektrobusů značky SOR, typ NS electric…