Praha 2: Nadace pomohla letos více než čtyřiceti dětem z nízkopříjmových rodin

22.10.2024 7:17 | Tisková zpráva

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem funguje již sedmým rokem. Vedle pomoci seniorům, zdravotně či sociálně handicapovaným osobám pomáhá v posledních letech i samoživitelům a dalším nízkopříjmovým rodinám s úhradou mimoškolních aktivit dětí, nákupem školních potřeb nebo příspěvkem na letní dětské tábory. Nově těmto rodinám pomůže radnice i v oblasti duševního zdraví.

Praha 2: Nadace pomohla letos více než čtyřiceti dětem z nízkopříjmových rodin
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

„Výdaje na pořízení školních potřeb, úhradu zájmových a sportovních kroužků nebo dětských táborů mohou mnohé nízkopříjmové rodiny citelně zasáhnout. Rodin, které si to nemohou dovolit, bohužel přibývá. A právě takovým rodinám je naše nabídka pomoci určena,“ říká Lucie Pechová, místostarostka Prahy 2 pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví a dlouholetá předsedkyně správní rady Nadačního fondu Dvojka srdcem.

A zájem o pomoc radnice letos rozhodně byl. Správní rada nadačního fondu nakonec pomohla hned 43 dětem, když schválila žádosti o příspěvek v celkové výši 152 250 Kč. Ve 12 případech se přitom jednalo o příspěvek na úhradu letního dětského tábora v celkové výši 36 000 Kč, a v 31 případech o příspěvek na nákup školních potřeb nebo úhradu volnočasových aktivit v celkové výši 116 250 Kč.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 16116 lidí

„Neutuchající zájem ze strany rodičů je pro nás důkazem, že celý projekt má opravdu smysl. Na tomto místě se patří samozřejmě poděkovat dárcům – jednotlivcům i celým organizacím, bez jejichž finančních příspěvků nadačnímu fondu bychom se neobešli,“ dodává Lucie Pechová.

Nyní Praha 2 přichází s další nabídkou pomoci v oblasti duševního zdraví. „Děti a dospívající jsou v této uspěchané době zvlášť zranitelné a čím dál častěji potřebují péči odborníků. Těch je však málo. Včasné řešení krize placenou intervencí je pak pro mnoho rodin nedosažitelné,“ vysvětluje Lucie Pechová. Bližší parametry nabízené pomoci pro nízkopříjmové rodiny radnice Prahy 2 plánuje představit již brzy.

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem byl založen před sedmi lety. Hlavní myšlenkou projektu byla podpora nejzranitelnějších skupin obyvatel, což jsou zejména senioři, děti ze znevýhodněných rodin, zdravotně postižení spoluobčané nebo i samoživitelé. Nespornou výhodou projektu je, že tento systém pomoci nezatěžuje administrativu a rozpočet radnice Prahy 2. Pomoc tedy může putovat na místo určení okamžitě.

Více informací o tom, jak se do pomoci potřebným skrz nadaci Dvojka srdcem zapojit nebo o pomoc požádat, naleznou zájemci na webu nadačního fondu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Grulich byl položen dotaz

Dospělí si budou moci legálně koupit lehké drogy

Ale to přeci mohli vždy nebo myslíte, že třeba alkohol není droga? A proč jinak přistupovat k HHC ale i třeba THC?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Praha 2: Nadace pomohla letos více než čtyřiceti dětem z nízkopříjmových rodin

7:17 Praha 2: Nadace pomohla letos více než čtyřiceti dětem z nízkopříjmových rodin

Nadační fond městské části Praha 2 Dvojka srdcem funguje již sedmým rokem. Vedle pomoci seniorům, zd…