Praha: Nadační fond Cesta ke vzdělání vyhlašuje výzvu k podání žádostí o příspěvek

06.03.2013 11:59

Nadačního fond Cesta ke vzdělání, jehož zřizovatelem je hl. m. Praha, již po páté otevírá možnost pro pražské školy, jejich žáky, studenty a pedagogy požádat o nadačních příspěvek na realizaci jejich projektů.

Praha: Nadační fond Cesta ke vzdělání vyhlašuje výzvu k podání žádostí o příspěvek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Grantový program „Cesta ke vzdělání 2013“, který schválila správní rada fondu, je mimo jiné zaměřen na podporu účasti nadaných žáků pražských středních škol a studentů vyšších odborných škol a konzervatoří na zahraničních stážích, soutěžích, festivalech, přehlídkách či konferencích.

„Prostřednictvím Nadačního fondu Cesta ke vzdělání Praha již několik let podporuje mezinárodní spolupráci pražských škol. Snaží se tak motivovat žáky, studenty i pedagogy k rozvoji aktivit zaměřených na výměnu zkušeností, informací a nových trendů ve vzdělávání. A také pomoci jim jejich úspěšné projekty a výsledky prezentovat na mezinárodní úrovni,“ uvedl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda (ODS), který je zároveň členem správní rady Nadačního fondu Cesta ke vzdělání.

O nadační příspěvky mohou žádat zákonní zástupci nezletilých žáků nebo zletilí žáci středních škol, studenti vyšších odborných škol a konzervatoří působících na území hlavního města Prahy, pedagogové pražských škol nebo samotné školy. Termín uzávěrky podání žádostí je ke dni 30. 4. 2013.

Grantový program je zaměřen  na podporu studijních pobytů žáků a studentů a stáží pedagogů pražských škol na partnerských školách v zahraničí a na pomoc při jejich účasti na zahraničních soutěžích, festivalech, přehlídkách a konferencích, na podporu rozvoje odborné spolupráce pražských škol s jejich zahraničními partnery a přípravy mezinárodních soutěží, festivalů a přehlídek organizovaných pražskými školami na území hlavního města Prahy, dále na usnadňování vzdělávání pražských žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a podporu přípravy studentů na budoucí zaměstnání.

Více informací najdete na: www.cestakevzdelani.praha.eu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…