Příbram: Parkovací dům se otevírá veřejnosti

05.06.2024 7:23 | Tisková zpráva

První parkovací dům realizovaný městem Příbram se otevírá veřejnosti. Slavnostní otevření s prohlídkou parkovacího domu proběhne v pátek 7. června.

Příbram: Parkovací dům se otevírá veřejnosti
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Parkovací dům u autobusového nádraží je dokončen a zpřístupněn veřejnosti. Kapacita domu, který je v blízkosti autobusového i vlakového nádraží a autobusové zastávky s odjezdy na Prahu, má kapacitu 176 parkovacích míst a 99 stání pro kola. Zároveň je přístupné také venkovní parkoviště, kde je na čtyři desítky parkovacích míst a v přípravě je instalace devíti dobíjecích stanic společností ČEZ.

„Práce na parkovacím domě se oproti původnímu plánu protáhly, a to především z důvodu prací na výstavbě místnosti pro obsluhu a instalace kamerových a parkovacích systémů, tedy prvků, které nebyly zahrnuty v původním projektu,“ uvádí 1. místostarosta Vladimír Karpíšek.

Souběžně s otevřením parkovacího domu, který mají v pronájmu Technické služby Příbram, je otevřeno veřejnosti také venkovní parkoviště, které je nově zpoplatněno.

„První městský parkovací dům se na tomto místě plánoval a začal projektovat již v předminulém volebním období. Nicméně původní projekt nebyl dokončen a předán, navíc se celá záležitost mezi městem a projektantem řešila prostřednictvím právníků. Tento problém s původním projektantem byl ukončen smírem. V roce 2021 jsme přistoupili k vyhlášení zakázky k dopracování projektu systémem Design and Build, kterou získala společnost Metrostav. Projekt se dokončil a dnes máme nový parkovací dům se 176 parkovacími místy,“ doplňuje informace starosta Jan Konvalinka.

Cena za parkování v parkovacím domě je rozdělena do několika kategorií. Ve všední dny je cena za hodinu stání v parkovacím domě stanovena na 20 korun s tím, že maximální platba za 24 hodin je 80 korun. O víkendech je cena 10 korun za hodinu a 40 korun za celodenní stání. Měsíční předplatné vyjde motoristy na 1200 korun a roční na 10 000 korun. Platby je možné provádět mincemi či bezkontaktní platební kartou.

Parkovací karty na měsíční či roční předplatné jsou vydávány na pokladně Technických služeb Příbram a následné dobíjení kreditu probíhá v automatické pokladně parkovacího domu. V případě měsíčního předplatného je rezervované parkování bez vyhrazení konkrétního parkovacího místa, u ročního má motorista vyhrazené konkrétní parkovací místo.

Výstavba parkovacího domu vyšla na 109 893 102 korun vč. DPH.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

20:27 Litoměřice: Nové autobusy městské dopravy zajistí vyšší ochranu ovzduší

Vozový park městské autobusové dopravy (MAD) v Litoměřicích čeká obnova. Pravděpodobně od září bude …