Příbram: Parkovací dům se otevírá veřejnosti

05.06.2024 7:23 | Tisková zpráva

První parkovací dům realizovaný městem Příbram se otevírá veřejnosti. Slavnostní otevření s prohlídkou parkovacího domu proběhne v pátek 7. června.

Příbram: Parkovací dům se otevírá veřejnosti
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Parkovací dům u autobusového nádraží je dokončen a zpřístupněn veřejnosti. Kapacita domu, který je v blízkosti autobusového i vlakového nádraží a autobusové zastávky s odjezdy na Prahu, má kapacitu 176 parkovacích míst a 99 stání pro kola. Zároveň je přístupné také venkovní parkoviště, kde je na čtyři desítky parkovacích míst a v přípravě je instalace devíti dobíjecích stanic společností ČEZ.

„Práce na parkovacím domě se oproti původnímu plánu protáhly, a to především z důvodu prací na výstavbě místnosti pro obsluhu a instalace kamerových a parkovacích systémů, tedy prvků, které nebyly zahrnuty v původním projektu,“ uvádí 1. místostarosta Vladimír Karpíšek.

Souběžně s otevřením parkovacího domu, který mají v pronájmu Technické služby Příbram, je otevřeno veřejnosti také venkovní parkoviště, které je nově zpoplatněno.

„První městský parkovací dům se na tomto místě plánoval a začal projektovat již v předminulém volebním období. Nicméně původní projekt nebyl dokončen a předán, navíc se celá záležitost mezi městem a projektantem řešila prostřednictvím právníků. Tento problém s původním projektantem byl ukončen smírem. V roce 2021 jsme přistoupili k vyhlášení zakázky k dopracování projektu systémem Design and Build, kterou získala společnost Metrostav. Projekt se dokončil a dnes máme nový parkovací dům se 176 parkovacími místy,“ doplňuje informace starosta Jan Konvalinka.

Cena za parkování v parkovacím domě je rozdělena do několika kategorií. Ve všední dny je cena za hodinu stání v parkovacím domě stanovena na 20 korun s tím, že maximální platba za 24 hodin je 80 korun. O víkendech je cena 10 korun za hodinu a 40 korun za celodenní stání. Měsíční předplatné vyjde motoristy na 1200 korun a roční na 10 000 korun. Platby je možné provádět mincemi či bezkontaktní platební kartou.

Parkovací karty na měsíční či roční předplatné jsou vydávány na pokladně Technických služeb Příbram a následné dobíjení kreditu probíhá v automatické pokladně parkovacího domu. V případě měsíčního předplatného je rezervované parkování bez vyhrazení konkrétního parkovacího místa, u ročního má motorista vyhrazené konkrétní parkovací místo.

Výstavba parkovacího domu vyšla na 109 893 102 korun vč. DPH.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

22:41 Žatec: Ústecký kraj přidělil dotaci na Preventivního pracovníka ve škole

Ústecký kraj v rámci programu „Podpora prevence kriminality v Ústeckém kraji 2024“ podpořil projekt …