Šumperk: V areálu Dormer Pramet roste nová výrobní hala

06.07.2023 16:29 | Tisková zpráva

Výstavbu nové haly o rozloze čtyři a půl tisíce čtverečních metrů oznámila společnost Dormer Pramet v loňském roce. Již v létě proběhla demolice původního objektu a připravilo se staveniště.

Šumperk: V areálu Dormer Pramet roste nová výrobní hala
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Letos v dubnu vstoupil projekt do nové fáze a vybraný dodavatel zahájil samotnou stavbu. Během tří let přitom firma plánuje proinvestovat v Šumperku jednu miliardu korun. „Harmonogram počítá s dokončením montované železobetonové konstrukce haly v letošním roce, poté bude následovat budování infrastruktury. Celá stavební část by měla být hotova příští rok v létě,“ přiblížil postup prací Radek Hudos, vedoucí komunikace ve společnosti Dormer Pramet. Podotkl, že souběžně s dokončením haly začne stěhování technologií pracovišť lisování a slinování, která se do nového objektu přesunou.

Díky nové hale se zvýší současná výrobní kapacita šumperského závodu o více než polovinu. „V této souvislosti vznikne až sedmdesát nových pracovních míst. Na naší náborové stránce (ZDE) budeme případné zájemce průběžně informovat,“ ujistil Radek Hudos.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25774 lidí

Novou halu budou tvořit částečně dvoupodlažní výrobní část a dva přístavky, navazovat bude na sousední halu, s níž bude propojena koridorem. Splňovat bude požadavky na moderní úspornou budovu a na její střeše bude umístěna solární elektrárna. Součástí projektu je i modernizace a zvýšení kapacity odpadového hospodářství.

Vzhledem k tomu, že se areál Dormer Pramet historicky nachází v městské zástavbě, jsou všechny práce plánovány tak, aby měly co nejmenší negativní dopad jak na nejbližší okolí, tak na stávající výrobní provozy. „Hlučné práce jsou prováděny v souladu s normou v běžné pracovní době a provoz související se stavbou je veden přes areál výškové budovy Kovex v ulici Dolnostudénské,“ zdůraznil vedoucí komunikace. Vlastní konstrukce stavby je pak navržena tak, aby se eliminoval přenos hluku do okolí.

„Opláštění budovy je z hlukově izolovaných fasádních panelů a venkovní technologie jsou umístěny v maximální vzdálenosti od obytné zástavby a osazeny protihlukovým krytem,“ popsal zvolená opatření Radek Hudos a dodal: „Jde samozřejmě o stavbu velkého rozsahu, takže prosíme veřejnost o trpělivost.“ Postup výstavby nové haly mohou zájemci sledovat na adrese ZDE, kde jsou zveřejněny i další informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…