Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

18.04.2024 7:37 | Tisková zpráva

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařaticích. Dotknou se zejména stávající zpevněné plochy mezi domy na konci ulice, kde budou vyměněny současné povrchy za vodopropustné, bude zde vybudována komunikace, parkovací stání, odpadové hospodářství a dojde i k úpravě vjezdů a vstupů k okolním nemovitostem.

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Již delší dobu připravovaná rekonstrukce ulice Okružní spočívá v odstranění části stávající zpevněné plochy s nepropustným povrchem a ve vybudování nových ploch s povrchem z vodopropustné dlažby. Stávající plocha bude zúžena na komunikaci po obvodu a ve středu dané plochy budou kolmá pakovací stání a zvýšené zatravněné ostrůvky, na zbylé části bude vybudován vjezd a vstup k okolním nemovitostem. Součástí stavby je i nové kontejnerové stání.

„Fyzické zahájení realizačních prací proběhne na přelomu dubna a května a předpokládaný termín dokončení je ve druhé polovině srpna. Tato veřejná zakázka je realizována v rámci projektu, který je financován z rozpočtu města, ale také z 82 procent z dotačního programu Operační program Životní prostředí, celková cena veřejné zakázky je 4,785 milionu korun,“ přiblížila místostarostka města Marcela Čechová.

Podobných projektů, při kterých je stěžejním prvkem udržení vody v krajině výměnu povrchů ploch, byla v Uherském Hradišti v posledních letech realizována řada. „Propustné povrchy umožňují vsakování srážkových vod do půdy. Ve velké míře již jsme je uplatnili na parkovacích plochách a účelových komunikacích na sídlišti Štěpnice, ale také třeba na parkovišti u hřbitova v Mařaticích, na ulici 28. října a v dalších lokalitách. V letošním roce chceme ještě v tomto duchu zrekonstruovat a rozšířit parkování na sídlišti Východ na ulici Sadová,“ připomněl starosta města Stanislav Blaha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …