Uherské Hradiště: Město se pustí do druhé etapy stavebních prací na Solné cestě v Sadech

30.05.2024 16:31 | Tisková zpráva

Podobně jako v první etapě, která se uskutečnila v loňském roce, bude hlavním předmětem stavby především rekonstrukce a rozšíření chodníku. Jedná se o takřka kilometr dlouhý úsek od domu čp. 30 až za zahradnictví Tonja - po konec Sadů.

Uherské Hradiště: Město se pustí do druhé etapy stavebních prací na Solné cestě v Sadech
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

„Chodník v celém úseku bude podobně jako v první etapě komplexně zrekonstruován, jeho šířka bude minimálně 1,5 metru. V některých místech dojde také k úpravě komunikace III/05 014, aby všude měřila mezi obrubami 6 metrů,“ popsala místostarostka města Marcela Čechová.

Budou vytvořena nová místa pro přecházení, zrekonstruován bude také propustek. Rekonstrukce se dotkne veřejného osvětlení a metropolitní sítě.

Dostane se také na obnovu a posunutí autobusových zastávek, které budou nově osvětleny. „Přesun se v řešeném úseku dotkne dvou párů protilehlých zastávek, nepůjde však o přesun na velkou vzdálenost,“ potvrdila místostarostka Čechová.

Stavební práce začnou ve druhé polovině června a potrvají zhruba půl roku.   Celá zakázka bude stát 14,4 milionu korun, přičemž stavba je spolufinancována z prostředků Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), což znamená, že 85 procent z uznatelných nákladů pokryje dotace.

Rekonstrukce chodníku bude prováděna po úsecích, ve kterých bude vždy náhradní trasa vyznačena v terénu. Při úpravě zastávek, rozšiřování komunikace nebo silničního propustku a dalších stavebních pracích budou muset s úsekovým omezením počítat také projíždějící řidiči. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Týden sociálních služeb ve Znojmě

20:31 Znojmo: Týden sociálních služeb ve Znojmě

V rámci každoročního Týdne sociálních služeb se také letos ve Znojmě uskuteční bohatý program od 7. …