Ústí nad Labem: Proběhlo další školení kuchařek

17.09.2024 16:48 | Tisková zpráva

Kuchařky z Ústí nad Labem i okolí se seznámily s novými metodami přípravy pokrmů.

Ústí nad Labem: Proběhlo další školení kuchařek
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zdravé město Ústí nad Labem zorganizovalo ve spolupráci s neziskovou organizací Centrum podpory zdraví z.ú. a společností Bidfood Czech Republic s.r.o. na konci srpna další školení pro kuchařky z mateřských a základních škol. První školení se uskutečnilo v srpnu loňského roku.

Prostory pro workshop opět poskytla ZŠ Mírová v Ústí nad Labem, ve které se sešlo téměř 50 kuchařek z Ústí nad Labem i širokého okolí. Letos se školitelé zaměřili na nové trendy přípravy pokrmů světové kuchyně tak, aby odpovídaly zásadám správné výživy a byly finančně dostupné.

Ukázána byla příprava masa metodou sous-vide, při které si maso zachová šťavnatost, vůni, vitaminy i minerální látky. Některé kuchařky již s touto metodou mají své zkušenosti a velmi pozitivně hodnotí nejen krátký čas na přípravu, ale hlavně fakt, že dětem takto připravené jídlo velice chutná. Pro vyzkoušení bylo k dispozici maso hovězí, vepřové, králičí i krůtí, dále například ryba v lístkovém těstu se špenátem. Jako přílohu zvolili kuchaři kromě rýže a brambor i kuskus nebo tarhoňu s červenou čočkou.

Školení realizovali kuchaři z Bidfood Gastrostudia v Kralupech nad Vltavou - Jakub Minařík, který se specializuje na vaření masa, a Petr Konečný, vedoucí Banquet-týmu. Seminářem provázel Pavel Melich, specialista na školní stravování, který ochotně odpovídal i na dotazy kuchařek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

7:31 Varnsdorf: Přijďte si zasportovat! Pro děti se znovu zdarma otevírají dvě hřiště

Přijďte si zdarma zasportovat! Chcete, aby vaše děti trávily více času na čerstvém vzduchu, aktivně …