Zdravé město Ústí nad Labem zorganizovalo ve spolupráci s neziskovou organizací Centrum podpory zdraví z.ú. a společností Bidfood Czech Republic s.r.o. na konci srpna další školení pro kuchařky z mateřských a základních škol. První školení se uskutečnilo v srpnu loňského roku.
Prostory pro workshop opět poskytla ZŠ Mírová v Ústí nad Labem, ve které se sešlo téměř 50 kuchařek z Ústí nad Labem i širokého okolí. Letos se školitelé zaměřili na nové trendy přípravy pokrmů světové kuchyně tak, aby odpovídaly zásadám správné výživy a byly finančně dostupné.
Ukázána byla příprava masa metodou sous-vide, při které si maso zachová šťavnatost, vůni, vitaminy i minerální látky. Některé kuchařky již s touto metodou mají své zkušenosti a velmi pozitivně hodnotí nejen krátký čas na přípravu, ale hlavně fakt, že dětem takto připravené jídlo velice chutná. Pro vyzkoušení bylo k dispozici maso hovězí, vepřové, králičí i krůtí, dále například ryba v lístkovém těstu se špenátem. Jako přílohu zvolili kuchaři kromě rýže a brambor i kuskus nebo tarhoňu s červenou čočkou.
Školení realizovali kuchaři z Bidfood Gastrostudia v Kralupech nad Vltavou - Jakub Minařík, který se specializuje na vaření masa, a Petr Konečný, vedoucí Banquet-týmu. Seminářem provázel Pavel Melich, specialista na školní stravování, který ochotně odpovídal i na dotazy kuchařek.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV