Ústí nad Labem: Služebna městské policie je po rekonstrukci znovu otevřena

14.09.2024 16:09 | Tisková zpráva

Služebna městské policie v ulici Na Nivách se dočkala komplexní rekonstrukce. Současně bylo také vybudováno nové operační středisko.

Ústí nad Labem: Služebna městské policie je po rekonstrukci znovu otevřena
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Komplexní rekonstrukce se dočkala služebna městské policie v ulici Na Nivách, která je největší služebnou na území města Ústí nad Labem a využívat ji bude celkem 73 strážníků a zaměstnanců MP. Celkem zde sídlí čtyři útvary – 1. Okrsek (pro městský obvod město), Služba operačního zákroku, Kynologická služba a Operační středisko. Součástí rekonstrukce bylo mimo jiné i vybavení technologiemi a zřízení nového dohledového centra.

V rámci rekonstrukce proběhla částečná výměna oken, byla opravena fasáda, upravena část střechy, objekt staticky zajištěn a uskutečnila se výměna vnitřních dveří. Postaveny byly nové rozvody vody, vytápění a elektro, zároveň došlo k osazení s tím souvisejících zařizovacích předmětů a komponentů (klozety, umyvadla, sprchy, topení apod.). Zároveň byly provedeny práce spočívající v úpravách vnitřních omítek, podlah a dalšího vybavení, jako je například kuchyňská linka.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7255 lidí

Operační středisko městské policie, které bylo nově vybudováno ve 3. patře, plně odpovídá technologickým a legislativním požadavkům, moderním ergonomickým požadavkům, a především je koncipováno jako vysoce spolehlivé pracoviště se zajištěním nepřetržitého provozu a budoucího dohledu nad celým rozsáhlým kamerovým systémem města. Na nové pracoviště je svedeno 135 kamerových bodů v systému Geutebrück a 22 kamerových bodů 5G. Kamerové záznamy jsou sledovány na 24 monitorech, které tvoří monitorovací (zobrazovací) stěnu, což umožňuje velkoplošné zobrazení kamerových bodů.

Dále operační středisko zajišťuje obsluhu VISO, Pult centralizované ochrany, na který jsou napojeny převážně objekty, jejichž zřizovatelem je statutární město, přijímá oznámení na lince 156 a zajišťuje obsluhu systému SeniAngel pro občany s postižením. Každý z operátorů má samostatné pracoviště pro ovládání kamer MKDS. Pro lepší spolupráci a k přepojení a přemístění technologií ze stávajícího operačního střediska bylo mezi budovou služebny Na Nivách a budovou Magistrátu vybudováno nové optické propojení.

Stavba byla zahájena 1. 12. 2022 a ukončena převzetím hotového zkolaudovaného díla dne 8. 8. 2024. Následovalo dovybavení vnitřních prostor a kompletní stěhování služebny a všech útvarů městské policie. Zhotovitelem stavby byla společnost SIM stavby spol. s r. o., Ústí nad Labem. Celkové náklady na realizaci akce činily 65,8 milionu korun.

V okolí služebny dojde v průběhu října a listopadu k velkoplošné opravě povrchu komunikací v ulici Na Nivách a U Jeslí za 3,2 milionu korun. Slavnostní otevření zrekonstruované služebny se uskutečnilo 12. září 2024.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Podporujeme pedagogy, děti, žáky i rodiče ve školách vsetínského regionu

10:44 Vsetín: Podporujeme pedagogy, děti, žáky i rodiče ve školách vsetínského regionu

Se začátkem školního roku bilancuje také realizační tým projektu Místní akční plán vzdělávání Vsetín…