Žatec: Odhalení nové turistické mapy z participativního rozpočtu

23.08.2022 12:33 | Tisková zpráva

Památky, hotely, kavárny i kalendář akcí. To vše a mnohem víc nabídne nová mapa v infopanelu na Kruhovém náměstí. Její odhalení proběhne ve středu 31. srpna odpoledne.

Žatec: Odhalení nové turistické mapy z participativního rozpočtu
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Žatecký spolek A dál? dokončil projekt z participativního rozpočtu města Žatce pro rok 2022. Návrh umístění nové mapy na Kruhové náměstí podala paní Irena Litvínová a veřejnost v zimě prohlasovala její realizaci.

“Záměrem mapy je informovat nejen turisty, kteří vidí město poprvé, ale i místní. Proto jsme kromě historických památek, architektonicky hodnotných staveb a soch do mapy zařadili třeba kalendář pravidelných akcí nebo tipy na zajímavé krámky v sekci Žatečané doporučují,” popisuje obsah mapy Eva Sladká ze spolku A dál? Právě tato část může být lákavá pro ty, kteří rádi navštěvují nebo se dlouhodobě chystají do některého z žateckých muzeí. Mohou totiž získat volnou vstupenku pro dvě osoby do vybrané instituce.

Jak na to?

“Stačí nakoupit v některém z obchůdků ze sekce “Žatečané doporučují” v minimální hodnotě 200 Kč v období od 17. do 31. srpna a donést nám na křest mapy účtenku. Za ni vám vydáme volnou vstupenku do muzea dle vlastního výběru. Nápadem jsme se inspirovali ve Znojmě projektem #mastozadax, když se osvědčí, rádi akci zopakujeme třeba i v rozsáhlejší podobě,” vysvětluje další členka spolku Monika Merdová.

Křest bude zároveň příležitostí pro směnu brožurek a kontaktů spolků a organizací. Máte v následujícím školním roce co nabídnout? Přijďte 31. srpna mezi 16. a 18. hodinou na Kruhové náměstí. V oranžovém stanu spolku A dál? jsou všichni vítáni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…