Zlín: Bezpečí školáků posílili strážníci městské policie

02.09.2022 19:31 | Tisková zpráva

Nejen na počátku školního roku, ale i po celý jeho zbytek budou strážníci Městské policie Zlín dohlížet na bezpečnou cestu dětí do vybraných školských zařízení.

Zlín: Bezpečí školáků posílili strážníci městské policie
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Zlínská městská policie tak s příchodem nového školního roku opět zahájila pravidelné ranní dohledy u vytipovaných přechodů pro chodce. Strážníky budou moci potkat žáci, rodiče i ostatní účastníci silničního provozu každé ráno na čtrnácti určených místech. Ta se nacházejí jak v centru města, tak i na sídlišti Jižní Svahy, v Malenovicích, ve Štípě nebo na Mladcové.

„I přes přijatá opatření žádáme především motoristy, aby v blízkosti zařízení pro mládež věnovali zvýšenou pozornost řízení svého vozidla a odpovědným přístupem tak přispívali k větší bezpečnosti školáků,“ uvedl k dopravně bezpečnostnímu opatření ředitel MP Zlín Milan Kladníček.

Městská policie rovněž apeluje na rodiče dětí, kteří své potomky dopravují do škol vozidlem, aby zvolili pro zastavení automobilu k vysednutí dětí taková místa a situace, které nebudou působit kolizně a především nebudou ohrožovat ostatní ani je samotné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

18:09 Vondráček (ANO): Navrhuji nepoužívat korespondenční volbu pro evropské volby

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě