Zlín: Blíží se Food Truck Festival. Slibuje gurmánské zážitky i zábavu

18.09.2024 7:31 | Tisková zpráva

Přes dvacet food trucků si udělá zastávku na náměstí Míru ve Zlíně. Stane se tak v rámci dalšího ročníku Food Truck Festivalu, který se uskuteční o víkendu 21. a 22. září 2024.

Zlín: Blíží se Food Truck Festival. Slibuje gurmánské zážitky i zábavu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Restauratéři v kuchyních na kolách budou připravovat české i zahraniční speciality, navíc oba festivalové dny doprovodí zábavný program.

„Loňský premiérový Food Truck Festival se setkal s kladným ohlasem zlínské veřejnosti. Názory našich obyvatel kopírují aktuální trend oblíbenosti gastronomických akcí spojených se zábavou a jsou pro nás závazné pro pořádání dalších ročníků. Srdečně zvu na druhý zlínský festival dobrého jídla a pití Food Truck Festival všechny Zlíňany. Přijďte si odpočinout a sdílet gurmánské i kulturní zážitky,“ vzkázal primátor města Zlína Jiří Korec.

Ve výběru jídel pojízdných kuchyní budou například pečená žebra, burgery ve veganské i bezlepkové variantě, tortily, sushi, varianty pizzy včetně plněných pizza trojhránků neboli pizzatiny s česnekovým dipem, dále hotdogy, sendviče a další lahůdky. O pestrou směsici chutí se postarají i stánky se specialitami Mexika, Řecka, Indonésie a dokonce pojízdný stánek s mongolskými specialitami.

Některé trucky uspokojí i milovníky sladkých chutí. Ze sladkého sortimentu budou k mání wafle, tvarohové koblížky, domácí zákusky, oblíbené buchtičky s krémem nebo stáčený jogurt. Nebude chybět káva a kávové speciality, pivo, limo a míchané drinky.

Food Truck festival doprovodí i kulturní program. Sobotní nabídka míří na mladou generaci. Na podiu se od 14 do 18 hodin představí kapela z Želechovic nad Dřevnicí s názvem Niemandi a ve večerním čase od 19:30 do 20:30 hodin ovládne náměstí hvězdná show rappera Paulieho Garanda. Nedělní program zacílili organizátoři na rodiny s dětmi. Ti nejmenší se mohou těšit na kamarády z Tlapkové Patroly. Dětské představení se odehraje v čase od 13 do 14 hodin. Poté vystoupí se známými hity kapela Party Leaders.

Po oba dny bude připravena relax zóna, skákací hrady, malování na obličej, dětské tetovačky, balónky a soutěže. Celým programem provede moderátor Ondřej Albrecht. Vstup na akci je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Jihlava: Dům Gustava Mahlera připravuje novou výstavu fotografií

10:44 Jihlava: Dům Gustava Mahlera připravuje novou výstavu fotografií

Výstava v Domě Gustava Mahlera s prostým názvem Fotografie představuje výběr z díla Květoslava Přiby…