Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

16.04.2024 22:28 | Tisková zpráva

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje byly i dvě dlouholeté pedagogické pracovnice ze základních škol ve Zlíně, zřizovaných městem.

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Ocenění si odnesla pedagožka Monika Březinová ze Základní školy Zlín, Nová cesta 268 ve Štípě a výchovná poradkyně Leona Lukašíková ze Základní školy Zlín, Křiby 4788 na Jižních Svazích.

Slavnostní ocenění pracovníků ve školství Zlínského kraje 2024 se uskutečnilo v Muzeu Jana Amose Komenského v Uherském Brodě 10. dubna 2024. Oceněné Monika Březinová a Leona Lukašíková obdržely sošky sovy – coby symbolu moudrosti, pamětní listy a medaile.

„Paní Monice Březinové a Leoně Lukašíkové k získání ocenění za významný přínos pro výchovu a vzdělávání mladé generace blahopřeji. Zároveň bych jim chtěla poděkovat za obětavost, trpělivost a lásku, se kterou se starají o naši nejmladší generaci, a popřát hodně elánu do dalších let,“ řekla náměstkyně primátora města Zlína Martina Hladíková, do jejíž kompetence spadá školství.

Oceněná Leona Lukašíková pracuje v základní škole na Křibech na Jižních Svazích více než 22 let. Podle slov ředitele školy Zdeňka Mikošky, je velkou oporou jak vedení školy, tak žákům, rodičům i všem kolegům. Kromě samotné výuky vede školní poradenské pracoviště, v rámci řady projektů prezentuje se svými žáky školu v Česku i zahraničí a udržuje spolupráci s partnerskou školou ve slovenském Martině. Nejvýznamnější aktivitou je však její osvětová činnost při uctění památky obětem holocaustu, je zapojena do projektu Post Bellum – Příběhy našich sousedů a spolupracuje se Státním muzeem Osvětim, Březinka a Institutem terezínské iniciativy. Za osvětovou činnost obdržela pozvání do Izraele na společné setkání a vzdělávání organizací Yad Vashem do Jerusaléma.

Oceněná Monika Březinová vyučuje v základní škole ve Štípě. Její více než dvacetiletá pedagogická práce je zaměřená nejen na vzdělávání žáků, ale také na podporu jejich školních i volnočasových aktivit. Svou tvořivostí, obětavostí a hledáním zajímavých, poutavých způsobů výuky vytváří dětem pozitivní učební prostředí a svými aktivitami posiluje dobré jméno školy. Její osobní nadšení k hudbě, tanci a pohybu obecně, přispívá k velkému zájmu dětí o pořádané aktivity Významně se zapojuje nejen do činnosti školy, ale také do společenského dění v místní části Štípě. Tady v průběhu roku spolu s místními obyvateli organizuje řadu komunitních akcí. Monika Březinová je aktivní členkou Školské rady i Sdružení rodičů a přátel školy.

Zlínský kraj pracovníky ve školství pravidelně oceňuje už od roku 2002. Chce jím tak veřejně poděkovat za jejich úspěšnou a uznávanou práci i profesionální a lidské kvality. Na základě výzvy k předkládání návrhů letos obdržel kraj celkem 53 návrhů na ocenění. Výběrová komise návrhy posoudila a následně vybrala celkem 15 osobností školství ze Zlínského kraje.

Mezi dalšími oceněnými byla Milada Bičanová ze Základní škola Rožnov pod Radhoštěm, David Kranz ze Střední školy – Centrum odborné přípravy technické Uherský Brod, Zdenka Michutová z Mateřské školy Vsetín, Alena Mikulíková ze Základní školy a Mateřské školy Buchlovice, Zdeněk Ogrodník ze Základní školy T. G. Masaryka Bojkovice, Lucie Šťastná ze Základní školy a Mateřské školy Uherské Hradiště, Vítězslav Tesařík ze Základní školy Oskol Kroměříž, Jarmila Vaclachová ze Střediska volného času Holešov, Drahoslav Viktorýn z Gymnázia J. A. Komenského a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Uherský Brod a Jan Vorba ze Základní školy UNESCO Uherské Hradiště a dvě ženy ze Zlína – pedagožka Martina Hešová, ze Základní umělecké školy Zlín – Jižní Svahy a Alena Štachová, ředitelka Gymnázia a Jazyková školy s právem státní jazykové zkoušky Zlín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…