Zlín: Krajská knihovna nabízí prvňáčkům registraci zdarma

10.09.2024 22:09 | Tisková zpráva

Až do 12. října mohou rodiče zdarma zaregistrovat své prvňáčky do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně v rámci kampaně Vesele do školy, vesele do knihovny. Jedná se o pokračování tradice, založené v roce 2017 na podporu malých čtenářů.

Zlín: Krajská knihovna nabízí prvňáčkům registraci zdarma
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Význam čtení pro duševní vývoj dítěte je z psychologického pohledu nenahraditelný. Čtení rozvíjí jazyk, slovní zásobu. Čtením se trénuje paměť, pozornost, rozvíjí se fantazie. Děti, kterým se od útlého věku čte, a které později čtou samy, prospívají lépe ve škole, dobře se učí jazyky, dokáží se lépe vyjadřovat v mluveném i psaném projevu. Lépe se jim rozvíjí logické i abstraktní myšlení a mají větší přehled o světě kolem sebe,“ vysvětluje vedoucí dětského oddělení Jana Hoferková.

Anketa

Chcete, aby se prezident Pavel ucházel o druhé volební období?

4%
95%
hlasovalo: 35195 lidí

A kde lépe budovat vztah ke knížkám, než v knihovně! Knihovna je místem plným příběhů, vědomostí a hlavně knihovnic a knihovníků, kteří dětem i rodičům rádi poradí, jak se v dnešní složité době přemíry informací zorientovat, kde hledat jaká fakta nebo příběhy. Návštěvy knihovny dětem rozšíří obzory, nabídnou smysluplné trávení volného času, naučí je odpovědnosti.

„Abychom rodičům a jejich dětem pomohli vztah ke knížkám budovat, nabízíme všem prvňáčkům až do 12. října roční registraci do knihovny zdarma. Nabídku lze využít v ústřední knihovně (Vavrečkova 7040, budova 15 továrního areálu) nebo našich dalších třinácti pobočkách v místních částech Zlína,“ doplňuje ředitel knihovny Jan Kaňka.

Dětským čtenářům knihovna nabízí velký výběr kvalitních knih, časopisů a audioknih, tzv. první čtení – literaturu pro začínající čtenáře nebo didaktické pomůcky. Velmi oblíbené jsou předčtenářské a logopedické kufříky a stolní hry. Na dětský průkaz je možné zapůjčit si také odbornou literaturu pro rodiče (výchova v rodině, děti se specifickými potřebami čtení aj.).

Žákům, studentům a pedagogům knihovna od září dále nově nabízí možnost využít jako plnohodnotnou alternativu čtenářského průkazu karty ISIC/ITIC. Stejně tak funguje již delší dobu karta ZETKA. Držitelé výše uvedených karet tak ušetří jak peníze za čtenářský průkaz, tak místo v peněžence.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Most kpt. Bartoše se večer otevřel pro chodce, cyklisty

13:44 Pardubice: Most kpt. Bartoše se večer otevřel pro chodce, cyklisty

Most kpt. Bartoše se večer otevřel pro chodce, cyklisty a za dohledu Městské policie Pardubice také …