Zlín: U urgentního příjmu Baťovy nemocnice vzniknou zastávky MHD

23.06.2024 11:17 | Tisková zpráva

Na významné zlepšení dostupnosti Krajské nemocnice T. Bati veřejnou dopravou se mohou těšit cestující MHD od 1. července 2024. Na Havlíčkově nábřeží ve Zlíně v blízkosti Krajské hygienické stanice a ordinací urgentního příjmu Krajské nemocnice T. Bati vzniknou nové zastávky s názvem „Baťova nem. - pohotovost“. Budou zde zastavovat autobusy linky č. 38, které tudy dosud projížděly bez zastavení.

Zlín: U urgentního příjmu Baťovy nemocnice vzniknou zastávky MHD
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Pacientům či návštěvníkům pacientů to zkrátí docházkovou vzdálenost do východní části areálu nemocnice, a to nejen z centra Zlína, ale také přímo od odstavného parkoviště u nového mostu přes Dřevnici a železniční trať v Přílukách,“ uvedl vedoucí dispečer Jan Tesař. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice tak vyšla vstříc požadavkům cestujících i vedení nemocnice.

Na autobusové lince č. 38, která spojuje tovární areál v centru Zlína s Baťovou nemocnicí, okružní křižovatkou v průmyslové zóně v Přílukách a točnou Za Kapličkou v Přílukách, se zvýší počet spojů tak, že v centrální části Zlína po zastávku Baťova nemocnice-vozovna budou autobusy jezdit po 15 minutách po celý den, v úseku mezi vozovnou a Příluky, resp. točnou Za Kapličkou, bude interval mezi spoji 30 minut. Jízdní řád byl tvořen ve spolupráci s vedením nemocnice, aby byla zajištěna návaznost pracovní doby zaměstnanců na odjezdy spojů.

„Toto posílení dopravy bude zvlášť důležité v příštím roce, kdy má začít na jaře stavební rekonstrukce Havlíčkova nábřeží a kdy zde ubydou možnosti parkování. Autobus linky 38 zajistí pravidelný půlhodinový interval pro přepravu lidí, kteří místo u nemocnice zaparkují svůj automobil již v Přílukách,“ doplnil Jan Tesař.

Dostupnost Krajské nemocnice T. Bati veřejnou dopravou je dosud zajišťována trolejbusovými linkami č. 2, 8 a 9 ze zastávky Baťova nemocnice na západní straně areálu nebo linkou č. 2 ze zastávky Dřevnická v Bartošově čtvrti a přechodem po lávce, přes Dřevnici – z východního okraje areálu.

(zdroj: DSZO)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

19:06 Písek: Na Václavských skalách vznikla zajištěná lezecká cesta

Na Václavských skalách v Písku vznikla zajištěná lezecká cesta, takzvaná ferrata. Zájemcům nabídne d…