Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti

14.09.2024 22:05 | Tisková zpráva

Město Zlín bude mít už v roce 2026 své první centrální hřiště pro děti od 2 do 12 let. Nový Sportovně-rekreační areál Zlín - Vysoká Mez vznikne kompletní rekonstrukcí a modernizací současného sportoviště, které leží ve východní části čtvrti Padělky poblíž Fryštáckého potoka (Januštice).

Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Nové centrální hřiště se stane hlavním místem pro rodinné výlety a dětská dobrodružství. Na ploše přibližně 3100 m2 najdou malé děti vše, co si jen mohou přát. Hlavní dominantou bude velká pirátská loď, která se stane středobodem dětských her. Děti se mohou těšit na rozmanité prolézačky, které rozvíjejí motorické schopnosti a zajišťují hodiny zábavy. Speciální dráha pro odrážedla a kolečkové brusle pak poskytne bezpečný prostor pro malé závodníky,“ přibližuje náměstek primátora Michal Čížek, který novinku připravoval společně s Odborem městské zeleně Magistrátu města Zlína dva roky.

Náměstek dodal, že nové hřiště bude propojeno s cyklostezkou prostřednictvím nové lávky, což zlepší přístupnost pro cyklisty a pěší. „V plánu je také vybudování parkoviště u sběrného dvora, které usnadní parkování návštěvníkům přijíždějícím autem. Nebudou chybět ani praktické záležitosti jako WC a přebalovací pult, které rodičům zajistí maximální pohodlí,“ upozornil Michal Čížek s tím, že pro usnadnění přístupu a příjezdu cyklistů vznikne i betonová lávka přes Fryštácký potok.

Anketa

Má cenu jít ke krajským a senátním volbám?

93%
5%
hlasovalo: 7298 lidí

Nové hřiště nabídne dětem celkem dvanáct herních prvků včetně dvou trampolín, dvou houpadel ve tvaru zvířátka, vahadlové houpačky nebo kolotoče. Radnice nezapomněla ani na nejmenší děti, pro které vznikne pískoviště a dvě menší hřiště pro míčové sporty.

Maminky si budou moci odpočinout v zastřešeném posezení. Pro rychlé občerstvení a osvěžení bude v areálu k dispozici food truck, a v horkých dnech si děti mohou užít vodní prvek podobný tomu u Tržiště Pod Kaštany.

Statutární město Zlín Město Zlín se stará o celkem 250 veřejně přístupných hřišť a sportovišť. Nové centrální hřiště, jehož náklady si vyžádají zhruba 35 milionů korun je prvním z plánovaných větších projektů, které mají za cíl vytvořit moderní a bezpečné prostory pro dětské hry a zábavu.

„Jako otec dvou malých dětí jsem se nechal inspirovat jinými hřišti u nás i v Evropě. Tento projekt jsme s odborem plánovali dva roky a současnosti máme zažádáno o stavební záměr. Plán je zahájit stavební práce v roce 2025 a dokončit o rok později. Rád bych v přípravě takovýchto projektů dále pokračoval, aby rodiče měli pro své děti kvalitní vyžití v našem městě,“ prohlásil náměstek primátora Michal Čížek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: V objektu Krajského ředitelství HZS již funguje sklad humanitární pomoci

13:44 Cheb: V objektu Krajského ředitelství HZS již funguje sklad humanitární pomoci

Ve všedních dnech je otevřen od 14:00 do 17:00, o víkendech od 10:00 do 14:00.