ČSSD: ODS chce vrátit politice smysl. Přitom vláda pod jejich vedením lidem politiku znechutila

09.02.2017 22:07 | Zprávy

ODS dnes představila jarní část kampaně pro nadcházející sněmovní volby. Podle slov předsedy občanských demokratů Petra Fialy program nebude vznikat „od stolu“ a budou se na něm podílet především občané ČR. ODS slibuje silný program pro silné Česko a především chce zastavit dle jejich slov levicově populistickou vládu.

ČSSD: ODS chce vrátit politice smysl. Přitom vláda pod jejich vedením lidem politiku znechutila
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Je to celé úsměvné a má to řadu silných trhlin.

Předně je třeba připomenout, že poslední vláda, kterou vedla Občanská demokratická strana, skončila předčasnými volbami kvůli skandálu tehdejšího předsedy ODS Petra Nečase. A to, že vláda Bohuslava Sobotky je 3. nejdéle fungující a stabilní vládou.

„Koaliční vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL spravuje naši zemi už tři roky. Stali jsme se teprve třetí vládou v historii České republiky, která se udržela pohromadě a plní svůj program déle než třicet šest měsíců,“ rekapituluje předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Po letech vlády ODS nezaměstnanost v České republice přesahovala 8 %. Dlouhodobě stagnoval růst mezd a minimální mzda byla směšných osm tisíc korun. Pacienti museli platit regulační poplatky za zdravotnické ošetření. A seniory tato asociální pravicová politika připravila o velkou část valorizace penzí.

Současná vláda pod vedením ČSSD se tyto chyby už tři roky snaží napravit.

Daří se nám snižovat schodek státního rozpočtu, úspěšně čerpáme finance z evropských fondů, zvyšujeme platy zaměstnancům ve veřejném sektoru, navyšujeme minimální mzdu, valorizujeme penze a zvyšujeme bezpečnost občanů České republiky.

„Projdu-li si výsledky práce vlády za uplynulé tři roky, jsem přesvědčen, že náš krok sestavit tuto vládu byl správný. ČSSD se podařilo ve vládě prosadit většinu volebního programu. Povedlo se nám naplnit i většinu z koaliční smlouvy a postupně obnovit fungující stát,“ připomíná Bohuslav Sobotka.

Občanští demokraté nechtějí populistickou vládu. Pokud tímto populismem myslí sociální spravedlnost, růst mezd a důchodů, podporu šancí všech lidí na důstojný život a dosažení úspěchu, bez ohledu na to, jestli se narodili v chudé nebo bohaté rodině, hájení lidskosti, rovnosti a solidarity, tak ano. V takovém případě jsme populisté…

Pravice měla v minulosti opakované příležitosti vést naši zemi. Vždy to skončilo skandály, krizemi, hospodářským poklesem a sociálním problémy. Není opravdu žádný důvod se do těchto slepých uliček vracet.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.