Čížek (STAN): Jsme nepřetržitě zaplavováni lživou ruskou propagandou. Nedejme se

14.05.2024 7:14 | Komentář

Jaké poučení bychom si měli vzít z minulosti pro zajištění bezpečnosti a svobody v naší zemi v kontextu současných bezpečnostních výzev ve světě?

Čížek (STAN): Jsme nepřetržitě zaplavováni lživou ruskou propagandou. Nedejme se
Foto: www.regionpodlupou.cz
Popisek: Pavel Čížek

Z dětství si intenzivně pamatuji rachot transportérů a tanků, ozbrojené sovětské regulovčíky na křižovatkách, časté tajemné noční přesuny vojenských kolon, přelety migů.

Na vojně každodenní školení a plány jak postoupíme do Německa, kolik je tam mechanizovaných brigád a jak nám pomohou bratrské státy Varšavské smlouvy. A pak jsme u nás v Poříčí jako Občanské fórum pořádali na nádvoří zchátralého zámku radostnou městskou slavnost k odchodu posledního sovětského vojáka. Velmi jsem si oddechl, když jsme se stali členy Severoatlantické aliance. Bohužel již v té době se objevila opět válka v Evropě – rozpad Jugoslávie. Naštěstí se díky zásahům Evropy i NATO nedostal do zamrzlé fáze pozičních frontových bojů. Přesto to byl konflikt krutý – řady křížů, hrobů ve Srebrenici mluví i beze slov. Pak nastal v Evropě klid a tak jsme se cítili v bezpečí, že jsme pustili domů dvacetileté vojáky a ponechali si jen malou profi armádu a dost jsme na ní šetřili. A najednou Rusko porušilo vše, co se dojednalo na konci 2. světové války: sebralo Ukrajině Krym a pak ji přepadlo a chtělo obsadit celou. Na ukrajinském území je nyní válka s frontou, minovými poli, dělostřelectvem, válka, jakou byla 1. i 2. světová. A protože žijeme v 21. století, jsme nepřetržitě zaplavováni ruskou propagandou, lží, znejišťováním, tisíci mailů, zpráv, které se nás snaží oslabit a nahlodat. Nedejme se. Patříme mezi 8% obyvatel planety, žijících v demokracii, ve svobodě. A jsme silní díky vojenskému uskupení demokratických států - Severoatlantické alianci.

Pavel Čížek

Zdroj.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sláma (Trikolora): Hloupost prezidenta nabírá obludných rozměrů.

12:16 Sláma (Trikolora): Hloupost prezidenta nabírá obludných rozměrů.

Za svou politickou praxi jsem poznal že nejhorší politici jsou bývalí novináři, dnes tam musím přiřa…