David (SPD): Cílem zůstává vítězství nad Ruskem. Ne, není apríla…

07.09.2024 6:15 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.

David (SPD): Cílem zůstává vítězství nad Ruskem. Ne, není apríla…
Foto: Archiv Ivana Davida
Popisek: Ivan David

Cílem zůstává vítězství nad Ruskem

Ne, není apríla…

Kancléř Scholz přislíbil Zelenskému během jeho návštěvy Německa další podporu. Scholz ujistil Ukrajinu o pomoci „tak dlouho, jak to bude nutné“. Zelenskij nadále usiluje o vítězství nad Ruskem. Mezitím prezident Putin předkládá další nabídku k jednání.

Mírová jednání jsou možná, ale vítězství Ukrajiny nad Ruskem nikoli, uvádí zpráva zahraničněpolitického blogu German-Foreign-Policy. Blog shrnuje současnou situaci v ukrajinském konfliktu s obvyklou intelektuální a analytickou ostrostí:

Kancléř Olaf Scholz dnes ve Frankfurtu přijal Vladimíra Zelenského. Scholz zopakoval svůj závazek pokračovat v podpoře Ukrajiny „tak dlouho, jak to bude nutné“.

Na letecké základně Ramstein se Scholz setkal také s Ukrajinskou kontaktní skupinou. I tam šlo zřejmě o další vojenskou podporu Ukrajiny. Na svém setkání s americkým prezidentem Joem Bidenem, které je naplánováno na konec září, chce Zelenskij prezidentovi představit svůj plán na „vítězství pro Ukrajinu“, uvádí blog.

Vzhledem ke skutečným okolnostem je to bizarní. Ukrajinská ofenziva v Kursku se nezdařila. Plán svázat ruskou armádu útokem na Rusko a tím znovu získat iniciativu na Donbasu nevyšel.

Ekonomická situace Ukrajiny se přitom zhoršuje. Nedostatek je nejen vojáků, ale i lidí, kteří mohou pracovat. Ruské údery proti energetické infrastruktuře také zvyšují pravděpodobnost dalšího masového exodu na Západ v zimě. Ochota přijímat další uprchlíky ale klesá. Existuje riziko, že se prohloubí již existující sociální napětí.

Zatímco Zelenskij stále není ochoten vyjednávat a chce Ukrajinu ekonomicky i vojensky obětovat své nerealistické představě o vítězství, ruský prezident Putin včera ve čtvrtek podal novou nabídku k vyjednávání. Rozhovory mohou začít kdykoli, řekl na Východním ekonomickém fóru ve Vladivostoku. Základem by mohly být dohody uzavřené již na jaře 2022. Mírová jednání byla tehdy Západem zmařena, jak nedávno bezelstně přiznal Boris Johnson v telefonickém rozhovoru s ruskými vtipálky Vovanem a Lexusem, domnívaje se, že mluví s Jacquesem Attalim, francouzským ideologem „oranžových revolucí“, globalistickým ekonomem a patronem francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

K članku neni co dodat, lze jen souhlasit., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseprvni , 07.09.2024 7:46:06
Pan David situaci zhodnotil realisticky.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Červíček: Začínáme odstraňovat škody a nabízet pomoc

15:11 Hejtman Červíček: Začínáme odstraňovat škody a nabízet pomoc

Dnes dopoledne znovu zasedala krajská povodňová komise. V Královéhradeckém kraji došlo během noci ke…