David (SPD): Soud - Evropská komise zveřejnila příliš málo informací o nákupu vakcíny

19.07.2024 16:21 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na znovuzvolení Ursuly von der Leyen předsedkyní Evropské komise

David (SPD): Soud - Evropská komise zveřejnila příliš málo informací o nákupu vakcíny
Foto: Archiv Ivana Davida
Popisek: Ivan David

Během koronavirové krize uchovávala Evropská komise dokumenty týkající se nákupu vakcín pod zámkem. Evropský soudní dvůr nyní rozhodl, že to nebylo legální. Podle rozhodnutí Soudního dvora EU Evropská komise nezveřejnila dostatečně podrobné informace o nákupu vakcín proti SARS-CoV-2. Soudci rozhodli, že Evropská komise v Bruselu neprávem odmítla zpřístupnit dokumenty, zejména s ohledem na možný střet zájmů a kompenzační pravidla pro výrobce vakcín. Proti rozsudku se lze ještě odvolat k Evropskému soudnímu dvoru (ESD).

Během koronavirové krize vyjednala a uzavřela Evropská komise jménem všech členských států EU v letech 2020 a 2021 smlouvy s farmaceutickými společnostmi na stovky milionů dávek různých „vakcín“.

V roce 2021 požádali poslanci Evropského parlamentu a soukromé osoby o plný přístup k uzavřeným smlouvám. Evropská komise v čele s německou političkou CDU Ursulou von der Leyenovou však tento přístup povolila jen částečně. Proto poslanci a soukromé osoby žalovali a nyní jim byla částečně poskytnuta spravedlnost. Verdikt byl vynesen den před hlasováním v Evropském parlamentu o druhém funkčním období Ursuly von der Leyenové předsedkyní Evropské komise.

Nepochybujme, že bude zvolena stejně jako Roberta Metsolaová předsedkyní Europarlamentu. Ursula von der Leyenová prostě musí být předsedkyní Komise, musí pokračovat Green Deal a zároveň se musí chystat válka s Ruskem. Že to jde proti sobě, to nikoho z těch, kdo ji budou volit, zdá se, nezajímá. Důležité je oslabení Evropy, je to v zájmu nadnárodních korporací.

Zatímco Ursula von der Leyenová je, zdá se, nejen že beztrestná, i když ve hře je megaobří korupce, protože soud nenařídil, že chybějící dokumenty MUSÍ zveřejnit, ona dokonce může dál, spolu s dalšími užitečnými osly, sloužícími destrukci evropských států, trestat neposlušné, v první řadě Maďarsko. A užitečných oslů se v Evropském parlamentu najde ještě stále většina:

Řada členů Evropského parlamentu vyzvala Brusel, aby potrestal Maďarsko poté, co maďarský premiér Viktor Orbán údajně „zneužil“ rotující předsednictví v Radě EU svou mírovou misí na Ukrajině, uvedl v úterý Politico.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD své sliby plní – přijďte prosím k volbám a podpořte naše kandidáty!

17:02 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD své sliby plní – přijďte prosím k volbám a podpořte naše kandidáty!

Již dnes a zítra proběhnou volby do zastupitelstev krajů a třetiny Senátu Parlamentu České republiky…