Hannig (Rozumní): Někdy je lepší být opodál, abyste nemuseli tleskat

02.11.2022 13:21 | Komentář

Asi naposledy jsem byl pozván u příležitosti 28. října na Hrad. Sice tentokrát ne do Vladislavského, ale »jenom« opodál, do sálu Španělského, čemuž jsem byl rád, protože ne všem vyznamenaným bych mohl s čistým srdcem vyjádřit svou podporu tleskáním.

Hannig (Rozumní): Někdy je lepší být opodál, abyste nemuseli tleskat
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

A to vlastně poprvé. Dřív jsem vlastně skoro s každým vyznamenaným byl srozuměn, i když třeba ne úplně nadšen, ale nic by mi tolik nevadilo tak, jako letos.

28. říjen jsem předtím, než jsem v roce 2018 kandidoval na prezidenta České republiky, slavil v Teplicích, kde důstojné, vlastenecké oslavy organizoval nositel řádu svatých Konstantina a Heleny, rytíř Pavel Svoboda.

Bohužel, právě on byl jednou z prvních obětí nastupujícího covidu, kdy ještě nebyla vakcinace, ale bylo nařízení nosit roušky v uzavřených místnostech a on byl jedním z prvních bojovníků proti těmto nařízením. Já jsem už od prvopočátku byl zastáncem toho, že někdy je třeba nařízení státu, týkající se např. zdravotnictví, dodržovat. Ve své »bezrouškové« restauraci se nakazil a za pár dnů na to zemřel. To bylo v roce 2020. Od té doby už nikdy žádná vlastenecká setkávání – k 7. 3. výročí narození T. G. Masaryka, 6. 7. upálení Mistra Jana Husa a 28. 10. založení samostatné ČSR – nikdo v Teplicích nepořádá.

Proto jsem byl jedním z mála vlastenců, kdo byl zajedno s vládou Andreje Babiše v boji proti pandemii a byl jsem zastáncem očkování. Dalších 21 přátel, většinou z vlastenecké fronty, zemřelo proto, že byli proti vakcinacím a nenechali se očkovat. Myslím, že můj přístup k očkování z vlastenecké fronty sdíleli se mnou pouze filozof Petr Hampl a biolog Martin Konvička. Proto jsem tak úplně nemohl souhlasit s některými řečníky při demonstracích na Václavském náměstí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Zbyněk Stanjura byl položen dotaz

Peníze pro církve

Proč, když nejsou peníze, musí se snižovat důchody, nepřidá se na platy do školství, jste zvedali podle inflace odvody církvím? A prč jste si vůbec zvedali platy podle inflace, když platy ani důchody jste podle inflace nezvedli?? Ba naopak, přizpůsobili jste si zákony?? Můžete prosím odpovědět voli...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolovratník (ANO): Místo aby eObčanka chránila osobní údaje, naopak umožňuje časovou stopu

12:12 Kolovratník (ANO): Místo aby eObčanka chránila osobní údaje, naopak umožňuje časovou stopu

Projev na 112. schůzi Poslanecké sněmovny 12. září 2024 – interpelace ministra Bartoše k odcházení o…