Hannig (Rozumní): Někdy je lepší být opodál, abyste nemuseli tleskat

02.11.2022 13:21 | Komentář

Asi naposledy jsem byl pozván u příležitosti 28. října na Hrad. Sice tentokrát ne do Vladislavského, ale »jenom« opodál, do sálu Španělského, čemuž jsem byl rád, protože ne všem vyznamenaným bych mohl s čistým srdcem vyjádřit svou podporu tleskáním.

Hannig (Rozumní): Někdy je lepší být opodál, abyste nemuseli tleskat
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

A to vlastně poprvé. Dřív jsem vlastně skoro s každým vyznamenaným byl srozuměn, i když třeba ne úplně nadšen, ale nic by mi tolik nevadilo tak, jako letos.

28. říjen jsem předtím, než jsem v roce 2018 kandidoval na prezidenta České republiky, slavil v Teplicích, kde důstojné, vlastenecké oslavy organizoval nositel řádu svatých Konstantina a Heleny, rytíř Pavel Svoboda.

Bohužel, právě on byl jednou z prvních obětí nastupujícího covidu, kdy ještě nebyla vakcinace, ale bylo nařízení nosit roušky v uzavřených místnostech a on byl jedním z prvních bojovníků proti těmto nařízením. Já jsem už od prvopočátku byl zastáncem toho, že někdy je třeba nařízení státu, týkající se např. zdravotnictví, dodržovat. Ve své »bezrouškové« restauraci se nakazil a za pár dnů na to zemřel. To bylo v roce 2020. Od té doby už nikdy žádná vlastenecká setkávání – k 7. 3. výročí narození T. G. Masaryka, 6. 7. upálení Mistra Jana Husa a 28. 10. založení samostatné ČSR – nikdo v Teplicích nepořádá.

Proto jsem byl jedním z mála vlastenců, kdo byl zajedno s vládou Andreje Babiše v boji proti pandemii a byl jsem zastáncem očkování. Dalších 21 přátel, většinou z vlastenecké fronty, zemřelo proto, že byli proti vakcinacím a nenechali se očkovat. Myslím, že můj přístup k očkování z vlastenecké fronty sdíleli se mnou pouze filozof Petr Hampl a biolog Martin Konvička. Proto jsem tak úplně nemohl souhlasit s některými řečníky při demonstracích na Václavském náměstí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

22:28 Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…